Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Plats 1 Northeast division: Montreal Canadiens

Målvakter:

I grundserien hade bara fyra lag fler skott mot sina målvakter än Canadiens, men de flesta av dessa räddades av Cristobal Huet och Carey Price. Huet är borta och Price ska få bevisa att han är ett framtida toppnamn. Han höll inte riktigt i slutspelet men har potential att bli bra. Bakom honom finns två år äldre Jaroslav Halak som även han har potential att bli en förstemålvakt i NHL, kan komma att tradas bort från Montreal om de får något de behöver tillbaka. Dessutom finns rutinerade Marc Denis i organisationen.

Backar:

Att Montreal var bästa lag i ligan i powerplay var till stor del tack vare Mark Streit. Han har nu lämnat laget men man håller bra klass bland backarna trots det. Roman Hamrlik gjorde en bra säsong ifjol liksom Andrei Markov och Mike Komisarek. Dessutom finns namn som Mathieu Dandenault, Patrice Brisebois, Jash Gorges och Ryan O’Byrne att tillgå, samt skadade Francis Bouillon. Jämfört med övriga lag i öst ser det stabilt ut.

Forwards:

Kaptenen Saku Koivu får nog se sig degraderad till tredjecenter vilket borde passa honom bra, Tomas Plecanec och Robert Lang kommer att centra varsin. Plekanec troligtvis med nyanlände Alex Tanguay och Alex Kovalev vid sin sida i förstakedjan. Även Andrei Kostitsyn aspirerar på mycket istid. Bredden framåt är något som gynnar Montreal med namn som Guillaume Latandresse, Christopher Higgins och brodern Kostitsyn, Sergei. Dessutom har man tuffingen med stort T i Georges Laraque.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu