Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Plats 2 Central division: Chicago Blackhawks

Målvakter:

Cristobal Huet hämtades in som free agent och Antti Niemi hämtades från Finland. Niemi var lysande inför säsongen men får trots det börja säsongen i AHL med Rockford sedan Blackhawks inte hittat något sätt att bli av med Nikolai Khabibulin och hans rejäla lön. Huet och Khabibulin måste dock sägas att de troligtvis bildar det bästa målvaktsparet i ligan.

Backar:

Även här hämtades det in en storstjärna i Brian Campbell. Lägg honom till ett försvar som redan innehöll Brent Seabrook, Duncan Keith och Brent sopel och det ser minst sagt stabilt ut. Dessutom finns Niklas Hjalmarsson och Cam Barker som lovande backar, den senare dock i AHL i början av säsongen till följd av att laget ligger nära lönetaket. Tuffhet har man i Matt Walker som hämtats från St Louis och James Wizniewski som dock inleder säsongen på skadelistan. Stabilt var ordet.

Forwards:

Två av tre kandidater till årets rookie ifjol spelade med Blackhawks, Jonathan Toews och Patrick Kane. Med dessa spelade Patrick Sharp som nu får se sig flyttad till centerposition då Robert Lang gått till Canadiens. I övrigt finns en av ligans bästa i Martin Havlat om han bara kan hålla sig hel. Dustin Byfuglien och Andrew Ladd förväntas ta ytterligare ett steg denna säsong tillsammans med David Bolland som blir center i tredjekedjan. Kris Versteeg och Jack Skille är andra som kan ta ytterligare steg framåt. Dessutom finns en hel del spelare i farmarligan som väntar på sin chans, som spelskicklige centern Petri Kontiola och målskytten Troy Brouwer som båda kommer att kallas upp under någon period under säsongen.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu