Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Vad gör Devils utan Brodeur?

Martin Brodeur’s skada var värre än först befarat och han blir borta minst till i februari. Med tanke på vilken viktig del av Devils han varit sedan stenåldern kan man förstå att det finns en viss oro i New Jersey.

Att Kevin Weeks är en mer än fullgod ersättare i de matcher Brodeur vilar har han visat men klarar han att överta rollen som förstekeeper i ungefär 40 matcher på raken? Han visade under sin tid i Hurricanes att han klarade det ganska bra då.

Eftersom man haft Brodeur i organisationen så länge har det draftats sparsamt på målvaktspositionen så det finns ingen vidare bredd att tala om. Vad finns det då för alternativ?

Man kan trada till sig en målvakt som är beprövad och som kan spela merparten av matcherna och låta Weeks fortsätta sköta andraspaden. Tillgängliga målvakter isåfall kan vara Khabibulin från Chicago eller Roloson från Edmonton då dessa lag har en bra bredd på målvaktssidan. Båda har kontrakt som går ut efter den här säsongen så det skulle inte kosta Devils mycket i en trade, men däremot skulle det ifall Khabibulin tillkommer behövas plats under lönetaket.

Ett annat alternativ är att söka en lovande målvakt från annat håll i ligan, och redan nu planera för tiden efter Brodeur. Tänkbara alternativ då är Halak från Montreal, Pavelec från Atlanta eller Crawford från Chicago. Dessa är mycket lovande talanger men har svårt att ta en plats i sina befintliga klubbar. Dessa skulle kräva mer i kompensation i en trade än föregående, men skulle inte skapa problem lönemässigt.

Jag tror att man kommer att spela på med Weeks ett tag och se hur det fungerar. Skulle man hämta in en beprövad målvakt tror jag att man föredrar Roloson före Khabibulin, eller möjligtvis Fernandez från Boston. Roloson skulle vara lättast att trada bort vid trading deadline då Brodeur förväntas vara tillbaka.

Skulle man gå efter en yngre målvakt måste nog Halak vara den målvakt som är mest redo, men frågan är om Montreal vill släppa honom till en konkurrent i Eastern Conference. Samma sak kan sägas om Pavelec som Trashers har höga förväntningar på.

Corey Crawford visade i de matcher han stod för Blackhawks ifjol att han är redo för NHL, men är i nuläget rankad som nummer 4 i Chicago. Med honom och Weeks skulle laget klara sig galant tills Brodeur är tillbaka. Han skulle dessutom vara det billigaste alternativet i en eventuell trade.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu