Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Nattens matcher

Buffalo – St Louis

Visst lyckades Buffalo äntligen vinna mot Blues men det var inte helt enkelt. Visst var det lätt i början när Manny Legace agerade såll men sedan jobbade sig Blues mer och mer in i matchen. Närmare än 4-3 kom man dock aldrig, men trevligt att både Tallinder och Berglund gjorde bra ifrån sig. Berglund nu poäng i 5 raka matcher och är en het kandidat till årets rookie. Plus 8 är riktigt bra när man spelar i ett lag som oftast förlorar. Som jämförelse är Perron näst bäst i laget med +4, och endast 5 av 23 spelare ligger ens på plusstatistik.

New Jersey – NY Rangers

Här kändes spelet på en tvåa ganska gjutet, trots att Rangers knappast imponerat på sistone. Det gjorde man knappast i det jag såg av matchen heller, men en stark andraperiod räckte för en ganska klar seger mot ett Devils som mer och mer saknar en pålitlig målvakt. Skulle bli förvånad om inget händer på den fronten och tror att Edmontons Roloson skulle dela uppgiften med Weeks på ett bra sätt.

Carolina – Washington

Här måste jag säga att jag var helt ute och cyklade när jag inte trodde att Capitals skulle kunna ta med sig den fina formen till bortais också, men det var precis vad man kunde. Och äntligen fick Bäckström göra mål, och bara för att förtydliga att han är på gång gjorde han tre ass också. Dock måste det tilläggas att det mest var att han rörde pucken vid passningspoängen och samtliga tre var andraassist. Kedjan med honom, Ovechkin och framförallt Semin dominerade dock stort.

Columbus – Phoenix

Ännu en match som jag missbedömde. Visst trodde jag att ungdomarna i Phoenix kunde störa Columbus lite, men att en gamlig som Shane Doan totalt skulle dominera planen var oväntat. Synd att han inte lyckades göra sitt första hattrick i karriären bara, en stolpträff på tom kasse ifrån. Två mål har han lyckats göra 30 gånger. Typiskt sa Puff.

Florida – Tampa Bay

Här var dock analysen klockren, och med lite mer kött på benen kändes till och med ettan spelbar. Att pajasen Melrose lät laget träna utan honom på matchdagen för att han och laget kommit överens om att det var en bra lösning tyder på att han saknar respekt i gruppen. Jag kan inte se att han blir kvar hela säsongen i Lightning. Det enda som tyder på det är att de som styr i klubben är lika inkompetenta verkar tro att det är NHL 09 de spelar. Anderson bra, som vanligt kanske man ska säga, i Pantherskassen.

Chicago – Boston

Varnade för förlängning här men spelade inte på matchen själv. Däremot såg jag hela matchen och den som säger att det ska vara mycket mål för att vara underhållande borde ha sett denna match. Strålande målvaktsspel från både Khabibulin och Thomas, konstigt att ingen av dem går att rösta på till All-starmatchen. Chicago klart bäst i första med 18-6 i skott, mycket tack vare många utvisningar för Boston. I andra var det omvänt med Blackhawks som drog på sig utvisningar och Bruins således i förarsätet. Målet och ledningen var välförtjänt då. Inte orättvist dock då Chicago kvitterade i tredje genom en snygg styrning av Toews i PP. Slutet av matchen var en kavalkad i räddningar framförallt från Khabibulin, som bland annat räddade 8 skott i förlängningen. Blackhawks enda skott i förlängningen kom på straff av Sharp som Thomas inte hade några bekymmer med.

Vancouver – Colorado

Avalanche fortsätter att vara ett spöke när de besöker Vancouver. Budaj i målet verkar ha spelat bra tvåmatcher i rad nu, man undrar hur länge det håller i sig den här gången. Jag tackar i alla fall för ett oavgjort resultat som gav en liten slant.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu