Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sista fyra matcherna inatt

Eftersom jag tippat att Philadelphia ska ta hem atlantic division måste jag väl i rimlighetens namn tro att de vinner mot jumbon i väst. Visst gör jag det även om jag inte ser några riktiga strykpåsar i väst för tillfället. Blues hade väldigt dålig fart i senaste matchen mot Ottawa och spelar man så ikväll har man inte en chans. Flyers har en enorm bredd, speciellt på centersidan, enda svagheten i laget anser jag är målvakterna som inte alltid är stabila. Ikväll är det Niittymäki som står, och jag tror att han håller tätt och att Flyers vinner ganska lätt. Senaste gången Blues vann mot Flyers var 2002, fyra raka för Philadelphia sedan dess varav tre på bortaplan.

Buffalo blandar och ger under sin bortaturné, och nu möter man Coyotes som man förlorade mot i Arizona, med 6-2 för ungefär ett år sedan. Phoenix hade bra tryck mot Sharks senast men Nabokov vann nästan ensam den matchen åt San José, och i Phoenix mål spelar Bryzgalov ofta bra. Han förväntas göra sin 10:e raka start ikväll och jag tycker att man ska vara favoriter mot ett svajigt Sabres. Det som oroar är Buffalos vinst mot Edmonton, då Oilers och Coyotes påminner starkt om varann i spelstil, men Phoenix har betydligt säkrare målvakt. Ettan kan spelas till rätt odds.

Vancouver faller som en sten i tabellan och snart måste Sundin och Luongo ta tag i laget då de är tänkta att vara stora ledare båda två. Ingen av demhar dock imponerat senaste tiden och det måste de nog mot Wild. Minnesota förlorade i natt mot Oilers efter en svag inledning och man är inte bra på att hämta igen underlägen. Tar man däremot ledningen är man farliga. Canucks har vunnit samtliga tre möten mellan lagen den här säsongen med 2-0, 3-2 och 2-1. Jag trar att man har chans att vända sin negativa trend här, men att lita på dem så mycket att det åker in pengar händer inte ännu på ett tag.

Nabokov har hållit nollan i båda matcherna efter uppehållet och siktar på att sätta klubbrekord. I matchen mot Phoenix litade dock laget nästan helt på honom och hans storspel, men det håller inte i längden. Blackhawks gjorde i vanlig ordning en plattmatch mot Kings, då man ofta spelat mot Ducks kvällen innan. Nu är Khabibulin tillbaka i målet och han har storspelat förr mot Sharks. Laget spelar betydligt säkrare med honom i mål än med Huet, trots att de har liknande statisktik. I Sharks kommer Boyle inte till spel vilket är ett rejält avbräck i backlinjen som redan saknar defensivt starke Lukovich. Där finns dock bredd, men jag tycker att Chicagos skrällchanser är goda, även om Sharks bara förlorat en match(Flames) hemma under ordinarie tid. Versteeg kanske tillbaka i Blackhawks, men på forwardsidan finns ersättare.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu