Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Andra perioden mellan Sharks och Blackhawks

Chicago kommer in i andra perioden i samma tempo som i den första och det här är verkligen en publikmatch med rasande tempo. Inledningsvis står Chicago för det ordnade spelet och San José ger sig på en och annan kontring, men utan någon direkt framgång.

Efter 6.58 blir Keith tveksamt utvisad för slashing vilket gav Sharks ett powerplay där det dock var Chicago som gjorde mål. Bolland stal pucken och åkte ifrån sin försvarare som fällde honom och fick en avvaktande utvisning. Pucken gick dock till Kris Versteeg som kunde göra 1-2 efter 7.56.

Efter 14.25 får Kane ett frilägen men missar avslutet knappt, men i situationen efter blir han fälld vilket leder till Chicagos andra powerplay i matchen, då Nabokov får 2 min för tripping. I den här perioden har det dock sett ut som att de varit i numerärt överläge långa stunder då de dominerar i Sharks zon. I det numerära överläget får Toews pucken till vänster om Nabokov som går ner på knä, och Toews sätter pucken till 1-3 i närmsta krysset.

Sista minuterna på perioden skapar Sharks ändå ett visst tryck men har svårt att få tillnågra riktiga chanser, och de som skapas tar Khabibulin hand om. Mycket talar för Chicago i den här matchen. Men den som kan sin historia vet att Chicago ledat båda matcherna lagen emellan den här säsongen. Senast gjorde man 2-1 i början av sista perioden men förlorade med 3-2, och matchen innan hade man 5-4 inför sista, men förlorade med 5-6.

Bästa spelare på planen så här långt, Dave Bolland, Brian Campbell och Jonathan Toews.