Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Kvällens NHL

Devils har nu 8 raka vinster och är det formstarkaste laget i NHL. Nu möter man den kanske formstarkaste spelaren, Alex Ovechkin, som har gjort 5 mål på de två senaste matcherna. Man ska dock komma ihåg att Capitals är betydligt mer pålitliga på hemmaplan än man är borta. Tre gånger har lagen mötts den här säsongen, två har vunnits av Devils på straffar, och en av Washington med 3-1. Ganska öppen match där jag ändå håller Devils som knapp favorit, men en bit över två gånger pengarna krävs för spel.

Har sett NY Islanders ett par gånger senaste veckan och måste säga att det är ett lag som sliter för att få igång spelet även om säsongen knappast kan räddas. Richard Park sliter som ingen annan speciellt i boxplay och är pålitlig när det gäller tekningar. I Tampa är det fortfarande väldigt mycket upp och ner, och man vet sällan vad man har att vänta av dem i en match, speciellt på bortaplan. Enda mötet den här säsongen vanns av Islanders, i Tampa, på straffar. Islanders vann 3 av 4 förra säsongen men innan det hade Lightning 11 raka. Jag håller Tampa som knapp favorit, men avvaktar målvaktsval. Smith åkte inte med laget men kan komma till matchen. I mål blir det svajige Ramo, eller möjligtvis orutinerade McKenna.

Blues spelade nu i natt borta mot Detroit och fick matchen till förlängning men förlorade på straffar. Hade Legace i hållit någorlunda allsvensk klass hade Blues vunnit, för han släppte allt han såg. Mason höll nollan fram till straffarna sedan han kom in, men där släppte han 2 av 3. Mycket tyder på att det blir Mason vs Mason i nattens match och jag håller den yngre som klasser bättre även om Chris Mason i Blues varit mycket bra sedan uppehållet. Blues vann enda mötet hittills i år på hemmaplan med 5-2, och vann 5 av 8 ifjol. Dock vann man bara en borta, och Columbus har varit starka hemma i år. Jag håller Blue Jackets som favoriter och visst kan matchen spelas om det ger bra betalt.

Floridas krut såg ut att ha tagit slut i matchen mot Islanders. Sedan Vokoun gjort sin tavla och hjälpt motståndarna till en 1-0ledning var det egentligen aldrig nära att Panthers skulle resa sig. Borta mot Toronto skulle jag annars gärna se dem som favoriter, men Leafs imponerar stundtals, och med en fungerande defensiv skulle man kunna klättra. Man har nu vunnit två raka mot Colorado och Pittsburgh, trots att man släppt in 4 mål i båda matcherna. Släpper man fyra mål mot Panthers blir det inga poäng. I sex av de sju senaste mötena mellan dessa lag har bortalaget vunnit, Florida vann här för en knapp månad sedan.

Två lag som har det tungt just nu, men situationen är klart värre för Pittsburgh som ser ut att missa slutspel året efter att man pressade Detroit till sex matcher i finalserien. Visst kommer det att vända för Penguins,men frågan är om det kommer att ske i tid. Och med tanke på att Hurricanes, Panthers och Sabres alla går ganska bra för tillfället börjar tiden bli knapp. Fleury mot Price är en match mellan två av ligans mest lovande, men ingen av dem imponerar just nu. Montreal har vunnit alla tre mötena i Pittsburgh den här säsongen, men hemma i Montreal är det Pittsburgh som vunnit båda. Canadiens känner mer press och jag tror att man får vika ner sig ikväll, dessutom tappade man Lang senast som är viktig, inte minst i båset i tuffa tider.

Kings var nära att vinna borta mot Montreal, men två mål i slutminuterna förstörde kvällen, innan det hade man tre raka vinster. Ottawa har börjat få lite ordning på spelet och Elliott är klart bättre än de bedrövliga målvakter man haft tidigare. Inte klart vemsom vaktar kassen i Kings, men det börjar nog vara dags för Ersberg igen snart, men Quick har visat att han duger. Jag tror att Kings kan skrälla här, men Ottawa är favorit då det är bortaspelet man haft mest bekymmer med den här säsongen. Ett odds runt 4 så spelas tvåan, annars avstår jag.

Nashville vann två av tre uppe i västra Kanada, medan Phoenix har tre raka förluster efter uppehållet. Nashville är ett starkt hemmalag, medan Phoenix vunnit dubbelt så många hemma som borta. Att Phoenix bara vunnit i Nashville en gång sedan oktober 2002 är en annan aspekt som tyder på hemmaseger. Rinne har kommit igång bra i Predators och man siktar uppåt även om jag tror att man får svårt att nå slutspel. I Phoenix fortsätter man med Bryzgalov i målet, men det börjar nog bli dags för Tellqvist om förlusterna fortsätter, Ilya har dock inte kunnat lastas för förlusterna då han spelat klart godkänt. Ettan kan vara spelbar till rätt odds.

Atlanta hade en liten topp innan uppehållet men efter detsamma har det gått betydligt tyngre. Nu ska man möta Rangers i New York och det brukar man inte trivas med. Rangers har inte haller imponerat och Lundqvist har varit mänsklig senaste tiden. Jag tycker dock att Atlanta är ett betydligt svagare lag, som måste höja sig ganska mycket om det ska bli poäng här. Med tanke på att Rangers ofta övervärderas av oddssättare är det dock långt ifrån troligt med spel på den här matchen, då jag tycker att Rangers sett slöa ut i vissa stunder.

Calgary hade en tuff drabbning med Colorado i natt och den borde satt sina spår. Kiprusoff har dessutom haft svårt att imponera på mig i bortaspelet och det behövs om man ska vinna mot Dallas. Visserligen skiljer det 11 poäng mellan lagen i tabellen, men sedanlagen möttes den 2:a december skiljer det bara två. Då vann Stars på bortaplan med 3-1. Dallas är dock ett lag som spelat många oavgjorda på hemmaplan i år, men visst är man favoriter mot Flames.

Edmonton har vunnit en av tre så här långt efter uppehållet, samtliga matcher har varit hemma. Chicago å sin sida har spelat tre bortamatcher och vunnit två. Lagen har mötts två gåner den här säsongen och Chicago har vunnit båda, 3-0 hemma och 9-2 borta. De stora siffrorna i 9-2-segern ska dock inte övervärderas då det verkar vara något som händer för Oilers lite då och då i år. Huet in i kassen i Chicago och han har svårt att visa samma stabilitet som Khabibulin,som stått båda mot Oilers hittills, men att han är en kapabel målvakt är det ingen som betvivlar. Blackhawks knapp favorit.

Då var det dags för nästa försök för Canucks att vända den negativa trenden. Man möter Carolina som mer och mer ser ut som ett slutspelslag i den hårda kampen om de sista platserna i öst. En del ommöbleringar i Vancouvers kedjor senast gjorde ingen större förändring, men det börjar närma sig en seger nu. Ward trolig starter i Carolina, medan Luongo troligvis får fortsatt förtroende i Canucks. Jag tror att den har matchen har alla möjligheter att går till förlängning, men om det är spelbart? Nej. Har svårt att se spelvärde i Vancouvers matcher överhuvudtaget då man aldrig vet när de får ut den kapacitet som finns i laget.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu