Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Fyra matcher till ikväll

Just när jag trodde att det skulle vända för Lightning, så satte jag en liten slant på dem borta mot Pittsburgh. Det såg bra ut en bit in i tredje då man ledde med 3-0, men sedan förstörde Malkin, min och blixtarnas kväll. Nu möter man Islanders och det låter som en lättare motståndare, men ser man till resultaten på slutet så hade Islanders vunnit fyra raka innan man senast förlorade knappt mot Florida. Bland annat vann man mot just Lightning i förra veckan med 3-1 hemma. Yann Danis mot Mike McKenna i mål, och de har båda imponerat en aning det lilla jag sett dem. Lightning favoriter i en ganska öppen match.

Med Legace på waivers står hoppet till Mason, Holt och Bishop för Blues denna säsong och det luktar Tavares i draften lång väg om det även om Mason visat bra form på slutet. Att Legace valde att operera sig inför säsongen utan att meddela Blues är nog en del av anledningen till beslutet, men jag tycker att det verkar kortsiktigt om man inte har en större plan. Återstår att se. Ett lag som borde slå en signal angående Legace är Colorado, där Budaj nu återtagit rollen som förstemålvakt igen, men en Legace i form skulle vara ett lyft. Första bortamatchen på länge efter åtta raka hemmamatcher för Avs. Man avslutade starkt med vinster mot Flames & Stars, här tror jag dock att Blues vinner men det känns ovisst.

Fem raka förluster efter allstarmatchen gör att det ser tungt ut för Coyotes för tillfället. I Carolina däremot är det nog uppåt efter vinsten borta mot Sharks. Formsvaga lag verkar annars vara ett problem för Hurricanes som förlorat både mot Rangers och Canucks senaste tiden. Men ikväll tycker jag att man har goda möjligheter att åtminstone ta matchen till förlängning. Bryzgalov i mål för Phoenix och han har varit bra trots förlusterna. Mueller saknas dock fortfarande och det märks tydligt. Även Sauer, Reinprecht, Tikhonov och Morris saknas. Hurricanes vannhemmamathen med 5-2.

Så vann då äntligen Canucks en match i senaste mot Carolina, men det satt långt inne och det finns mycket kvar att önska av spelet. Sex matcher och sex vinster, det är Blackhawks facit i sina bortamatcher i Kanada den här säsongen. Canucks är annars ett lag man haft svårt med på senare år, men nu har man tre raka vinster och det kan mycket väl bli en till här. Huet vaktar kassen och han var riktigt bra mot Edmonton och man kan lugnt säga att målvaktsssituationen i Chicago ser bra ut. Storspel av Luongo krävs för hemmaseger men jag tror att Chicago tar sin fjärde raka mot Vancouver och sjunde raka i Kanada.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu