Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Söndagens matcher

Ingen kan väl komma och säga att man ska kunna tippa emot Detroit nu när formen vänt och man just utklassat Edmonton med 8-3 i en match där det var avgjort redan i mitten av första perioden. Man möter dessutom Pittsburgh som inte håller samma klass som ifjol, och inte ens då räckte till mot Red Wings. Men jag har mina aningar om att det är precis en sådan här match Penguins behöver, en match där stämningen är på topp från start och pressen ligger på motståndaren. Pittsburgh fick något av en nytändning efter den fina upphämtningen mot Lightning och hade inga problem med Columbus senst, dessutom vann man första mötet med Detroit den här säsongen med 7-6 i förlängning. Håller bara målvaktsspelet för Pittsburgh så tror jag att man kan skrälla här, men om matchen tippas är en helt annan historia.

Edmonton blev rejält uppsnurrade av Detroit och hade inte mycket som stämde i spelet. Senast man gjorde en sådan plattmatch var för någon vecka sedan mot Buffalo (2-10), och då mötte man Minnesota i matchen efter och vann med 3-1. Samma sak kan hända nu igen, men jag tror inte att Minnesota förlorar den här gången.Den gången hade Edmonton hemmaplan och sedan dess har man allt annat än imponerat. I minnesota har man dessutom förlorat de åtta senaste mötena. I Wild börjar man spela som ett slutspelslag och Bäckström i målet spelar stabilt. Minnesota bör vinna den här matchen och är oddset godkänt kan matchen spelas.

Philadelphia vann imponerande borta mot Boston igår och har ett stabilt lag inför slutspelet, enda frågetecknen är på målvaktssidan. Biron blev utbytt igår och ersattes av Niittymäki, och någon av dem måste höja sig om man ska gå långt i slutspelet. Man möter ikväll Atlanta som man inte förlorat mot sedan dinosauriernas tid. Eller iallafall har man 13 raka vinster och poäng i 17 raka. Atlanta har dessutom ovanligt svårt att göra mål för tillfället och har bara gjort sex mål på de fem senaste, och då gjordes fyra av dessa mot Islanders när matchen i stort sett var avgjord. Att Flyers spelade igår är det enda som talar emot, och det var en tuff drabbning mot Bruins så det lär märkas, men visst vinner man väl igen mot Trashers.

Två lag som verkligen imponerat den senaste tiden, då båda lagen vunnit fem av sex sedan allstaruppehållet. Som jag ser det är Dallas ett bättre lag och tycker att man ska vara favoriter här, men oddset på bortseger är smaskigt och svårt att låta bli. Nashville har haft lite lättare motstånd senaste tiden och mött lag som varit i svackor, men även dessa vinster höjer ett lag. Nashville vann båda bortamatcherna mot Dallas ifjol efter att ha haft otroligt svårt där i många år. Första mötet där den här säsongen vann dock Dallas med 6-4. Två gånger har lagen mötts i Nashville där Predators vunnit båda med 3-1 och 3-0. Känns som en vidöppen match där jag lockas av bortaoddset. Men det vore nog direkt dumt att spela emot Dallas i den form de har just nu. På de tolv senaste hemmamatcherna har man vunnit 10, förlorat på straffar mot Buffalo och under ordinarie tid mot San José.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu