Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Iginla en ledare, Crosby en gnällspik och Marleau mest underskattad.

ESPN har gjort det igen, en undersökning bland spelarna i NHL för att se vad de själva tycker. Tio frågor ställdes till sammanlagt 193 spelare, och resultaten lite intressanta.

På frågan vem som är ligans bästa ledare fick Jarome Iginla 22 % av rösterna och det finns ingen anledning att tro att han inte är det.

Tvåa på listan var Nicklas Lidström med 17 % och trea var Joe Sakic med 11 %.

Samtliga dessa är kaptener och har varit ett tag, och det borde väl vara mest kaptener på den listan. Sidney Crosby syns inte till men kan vara en av de icke namngivna med en röst. Då Brent Seabrook finns med känns det konstigt att han inte ens har ett ”A” på bröstet.

Vilken målvakt som skulle vara den bästa utespelaren verkar ligan vara överens om. Marty Turco fick 54 % av rösterna och han påstås ha varit en stor utespelartalang som ung innan han bytte till att vara målvakt. Eller stor kanske är fel orddå det var för att han var för liten han bytte karriär, men det ångrar han nog inte idag.

Tvåa på den listan var Martin Brodeur med 10 % och trea Rick DiPietro med 8 %.

Henrik Lundqvist finns med en bit ner på listan och det borde ju finnas lite talang hos honom med tanke på att generna är desamma som hos tvillingbrorsan, och han kan ju det där med att vara utespelare.

Att han skulle vara en gnällspik kan man läsa om i diverse forum där andra lags fans tycker till och nu verkar det även som att övriga spelare instämmer. Frågan om vem som gnällde mest på planen vanns överlägset av Sidney Crosby med sina 52 %.

Närmast efter, men endå med en bra bit kvar var Chris Pronger med 8 %och Sean Avery med 7 %. Avery är med andra ord inte bortglömd ännu.

Ingen svensk med på den listan, men då spelar väl inte Tommy Sjödin eller Roger Johansson där…

Mest underskattade spelare var Patrick Marleau, men i den kategorin var det mycket jämnare än i många övriga. 8 % skrapade han ändå ihop och jag kan inte annat än hålla med.

Andra på den listan som jag tycker är klart underskattade är Duncan Keith, David Krejci och Mikko Koivu som sällan får de rubriker de förtjänar

Detta är dock svårt att avgöra då vissa spelare går genom en hel karriär och alltid benämns som underskattade och man undrar ju då om de verkligen är det.

Andra intressanta frågor som besvarades var bland annat om spelarna ville att NHL skulle släppa spelare till OS och 82 % tyckte att så skulle vara fallet. Man hoppas att Gary Bettman läser den undersökningen och ändrar de planer som han har att ändra de tidigare planerna. Evgeni Malkin har dock sagt att han kommer att spela OS 2014 vare sig NHL vill det eller ej, och han ärsäker på att även Alex Ovechkin och Ilya Kovalchuk kommer att göra detsamma.
För den som kan ryska finns hans svar på frågorna här: http://www.championat.ru/hockey/news-179433.html

På frågan om vilken stad som spelarna tyckte skulle passa bäst för att ha ett nytt lag var segern överlägsen för Las Vegas med 47 %, och visst skulle det vara häftigt, men inte prio ett. På andra och delad tredje plats återfanns idel Kanadensiska platser, Winnipeg 16 %, Hamilton och Quebec 8 % var, och med den inställningen jag har till det hela skulle jag hellre välkomna lag i dessa städer. De brinner för hockey och det är en skam av ligan att ha flyttat lag från Winnipeg och Quebec. Men Kansas City och Las Vegas ligger troligtvis herr Bettman varmare om hjärtat, varför spela hockey där det redan finns intresse när man kan expandera och söka nya marknader? Att Europa och Hawaii fanns med på listan är mer skrämmande än roligt. Kalla mig konservativ, men jag vill inte se matcher mellan Hawaii Mighty Coconuts och Madrid Matadors.

Hela ESPN:s undersökning kan man hitta här: http://sports.espn.go.com/nhl/news/story?page=0809playersurvey

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu