Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Tisdagens matcher.

Toppmöte mellan bästa laget i väst som besöker bästa laget i öst. Sharks har dock inte imponerat lika mycket som vanligt senaste tiden och har tre raka förluster. Visst tror jag att man tänder till lite extra i den här matchen, men frågan är om det räcker. Bruins har väldigt få brister i laget och fyller man på med rätt kryddor innan trading deadline kan man på allvar hota lagen i väst. Har just nu Sharks som favoriter till att ta hem Stanley Cup, men den här matchen kommer Bruins att vinna. Enda förlusterna senaste tiden har dock kommit på hemmais mot starkt motstånd, då både Devils och Flyers vunnit här nyligt. Ingen av dessa under ordinarie tid och en förlängning inte utesluten här. Målvaktsmatchen mellan Thomas och Nabokov intressant. Senast lagen möttes var i oktober 2007, då Boston vann borta med 2-1.

NY Islanders har på senaste tiden varit snäppet bättre än tidigare och speciellt på hemmaplan har man bra chans mot de flesta. Nu kommer Los Angeles på besök och de har om möjligt ännu starkare form. Tre raka vinster mot Sens, Caps och Devils imponerar, dessutom ledde man till slutet i förlustmatchen mot Canadiens. Quick får fortsatt förtroende i mål och det förtjänar han. Jag tycker att man ska ha goda chanser att vinna även den här matchen och är oddset bra kommer tvåan att spelas. Lagen möttes senast för ett drygt år sedan och då vann Kings, även då i New York. Senast Islanders vann mot Kings var 2003.

Mason fortsatt borta för Columbus som knappast lider så mycket av det med tanke på hur Dan Lacosta spelat sedan han ersatte. Colorado blandar och ger, men på bortais har man sällan med sig några poäng från matcherna. Senaste bortasegern är en månad sedan nu. Mot Columbus har man dessutom redan förlorat tre av tre den här säsongen varav två på hemmaplan. Budaj verkar återigen vara fast som förstamålvakt, men målvaktsvalen i Colorado har sällan varit logiska. Jag tror att Columbus fortsätter sin marsch mot slutspelet och Colorado ska inte vara ett alltför stort hinder på vägen.

Dessa lag blir man sällan klok på som tippare. Lightning dock det klart bättre laget då jag anser att Trashers är sämst i ligan för tillfället. I Lightning är utmärkte målvakten Smith borta efter hjärnskakning men ersättaren McKenna har visat att han duger på den här nivån. Trashers målskytte är allt annat än bra och jag tror att det här blir en målsnål historia. Åtminstone ger jag inte Atlanta några stora chanser att vara flitiga i målprotokollet. Lightning vann den hittills enda matchen i Tampa den här säsongen efter förlängning, men när lagen möttes i Atlanta för en månad sedan vann man med klara 4-1. Jag tycker att Lightning ska vara storfavoriter.

Florida har ett strålande försvarsspel och har starkare backbesättning än de flesta i öst. Man är inte riktigt pålitliga när det gäller vinster men man kan alltid vara säker på att laget kämpar till slutsignalen. Toronto är ett lag som nog släppt tankarna på slutspel även om det inte är så många poäng upp, men man håller hyffsad klass när det stämmer. Kaberle borta vilket är ett avbräck, men Luke Schennbörjar växa i NHL-kostymen. Florida har vunnit bådamötena hittills den här säsongen, båda matcherna har spelats i Toronto. Givetvis är man favoriter även ikväll, men Toronto ska sällan räknas bort, båda matcherna här ifjol gick till förlängning med Toronto som vinnare.

Nashville är ett starkt hemmalag och slutspelsdrömmen lever, speciellt med tanke på att inget lag i ligan har fler hemmamatcher kvar än Predators. Den här får man dock ses som underdog i då Detroit återigen verkar ha tagit upp jakten på Sharks efter en svag period. Osgood håller knappast måttet, men då Conklin vaktar kassen ser det något stabilare ut och han står ikväll. I Predators har man inga bekymmer på den fronten då Pekka Rinne kommit in och dominerat senaste tiden. Lagen har hittills mötts en gång den här säsongen, i Nashville, då vann hemmalaget med 3-2. Känns ovisst, det enda jag är säker på är att bortaoddset känns för lågt.

Satt och såg matchen mellan Canucks och Blackhawks och blev faktiskt inte lika imponerad av Sundin och grabbarna som den svenska kvällspressen verkade vara. Det var mer en mellanmatch av Chicago som bäddade för vinsten. Nu möter man ett lag som länge legat i botten av tabellen, men som faktiskt tagit en hel del poäng på slutet, fem raka matcher med poäng. Senaste månaden är det bara Dallas och Detroit som tagit fler poäng i väst. När lagen möttes för en månad sedan vann Blues på bortaplan med 6-4 och jag tror att man kan göra om den bedriften, även om jag tror det blir betydligt färre mål den här gången. Mason fortfarande i form, men jag tror att den kommer att avta snart, men ikväll har man goda chanser till minst en poäng.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu