Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Nattens matcher tippas

Toronto – Montreal

Giganternas kamp, men de spelar på helt olika plan just nu. Montreal satsar stenhårt för att ta hem Stanley Cup medan Toronto för fullt håller på att föryngra. Toronto chockade Detroit i premiären medan Montreal förlorade en jämn match mot Buffalo efter straffar. Förra säsongen vann lagen 4 matcher var inbördes, men den här vinner Montreal. Price höll i premiären, bra för Canadiens.
Förra säsongen: 3-1-2-2

Ottawa – Detroit

Ottawa kommer till spel utan skadade Alfie och med tänkte förstemålvakten Gerber förhoppningsvis på bänken där han hör hemma. Detroit missade i premiären mot Toronto men kommer väl knappast att vika ner sig två raka matcher i säsongsinledningen. Jo faktiskt, jag tror att Ottawa gynnas av att ha varit igång längre och att man skräller mot de röda vingarna.
Förra säsongen: 1-0-0-0

NY Islanders – St. Louis

Blues hade mycket bra utdelning i powerplay senast mot Predators. Islanders spelade bra mot Devils men Brodeur var makalös och räddade bland annat en straff. Jämn match är att vänta mellan två lag som kommer att få svårt att nå slutspel, speciellt om inte DiPietro är redo för spel i Islanders snart. Jag tror dock att Islanders vinner detta knappt.
Förra säsongen: Inga möten

Philadelphia – NY Rangers

Premiär för Flyers medan Rangers hunnit med tre matcher redan, sånt borde spela roll. Kedjan Varos-Dubinsky-Zherdev har dominerat stort och Henrik Lundqvist har varit lysande i de tre inledande matcherna och räddat 70 av 74 skott. Han har dessutom vunnit samtliga fem gånger han spelat i Philadelphia. Lägg därtill att andremålvakten Valiquette är 4-0-1-1 mot Flyers med snitt insläppta på 1.36 med bland annat två nollor. Av hans fem senaste matcher i NHL har fyra varit mot Flyers, en där han byttes in efter att Lundqvist släppt tre puckar i första. Jag tror att Rangers utökar vinstraden till fyra matcher för säsongen och Lundqvist, om han står, till sex vinster i Philly. Stor risk för förlängning!
Förra säsongen: 3-2-2-1

Washington – Chicago

Ifjol sviktade Kölzig i målet för Capitals vilket ledde till att man knöt till sig Huet från Montreal. Han tog laget till slutspel men återfinns numera i Chicago. I år ska José Theodore och Brent Johnson sköta målvaktssysslan i Washington och premiären i Atlanta var allt annat än bra. Men dock kan man säga att Huet var darrig i sin premiär mot Rangers också, kanske Khabibulin gör oväntad comeback i Haws mål ikväll. Vad som däremot var bra var Capitals powerplay där Mike Green satte två puckar, Ovechkin på isen vid båda, i övrigt olika uppställningar: Clark-Bäcktröm-Nylander resp. Laich-Semin-Kozlov. Huet tar revansch och Blackhawks vinner. Vann 5-0 ifjol.
Förra säsongen: 0-0-0-1

Florida – Atlanta

Två lag som gjorde bra matcher offensivt igår, men bakåt var det öppna spjäll. Trashers kommer att vinna det här då jag tror att Panthers behöver mer tid att svetsa samman det nya försvaret. Dessutom kan de öppna sig lite mer bakåt då Florida inte har de offensiva kvalitéer som Capitals har. 0,7 måls differens i genomsnitt mellan lagen vid full tid de 7 senaste, jämnt!
Förra säsongen: 3-2-1-2

Pittsburgh – New Jersey

En match som kan sluta precis hur som helst. Jag tror att Brodeur fortsätter sitt storspel och det är ett måste om man ska vinna här. Penguins offensiv är allt annat än dålig. Jag tror att Pittsburgh vinner den här matchen knappt, om deras defensiv håller.
Förra säsongen: 4-0-1-3

Tampa Bay – Carolina

Tampa var utspelade långa stunder i mötena med Rangers i Europa, men resultatmässigt såg det ok ut. Nu möter man ett Carolina som vann gårdagens möte med Florida och som har stora möjligheter här också. Varken Mike Smith eller Olaf Kölzig trivdes mot Hurricanes ifjol i Dallas resp Washington, 5,50 resp 3,65 insläppta mål i snitt. Nja, jag tror Tampa kommer igång snart, men inte riktigt ännu.
Förra säsongen: 4-0-0-4

Nashville – Dallas

Två lag som jag trodde skulle avgå med segrar igår, men som förlorade båda två. Mest oroliga bör Nashville vara som var väldigt virriga i försvaret vid St. Louis mål. Dallas saknade Zubov som är fortsatt skadad och jag tror att Nashville kan överraska här. Nashville vann tre av fyra möten ifjol, men man vann varsin match i Nashville. Dallas var det bättre laget mot Columbus, men hade svårt att hålla tätt. Lyckas man med det ikväll så finns möjligheter att vinna detta då man är ett bättre lag. Men jag håller Nashville som skrällfavorit på hemmaplan i en jämn match. Men 14 matcher i rad utan övertid talar emot att det blir jämnt.
Förra säsongen: 3-0-0-1

Minnesota – Boston

Boston vann väntat sin premiär i Colorado, men detta var till stor del följden av ett svagt försvar och taffligt målvaktsspel. Detta kan man inte hoppas på när man möter ett Minnesota som alltid satt defensiven först och litat på att Gaborik gör tillräckligt framåt. Jag tror att Wild vinner en målsnål match.
Förra säsongen: Inga möten.

Phoenix – Columbus

Columbus vann båda mötena i Arizona ifjol och mycket tyder på att man ska upprepa detta ikväll. Phoenix har ett ungt lag som har stora möjligheter att ta sig till slutspel i år, men ett sargat försvar måste ses som svagare sedan ifjol och det tar tid att spela ihop ett nytt. Columbus förstakedja med Huselius-Nash-Umberger är tunga att möta och jag tror att de blir avgörande i detta möte. Spännande dock med alla ungdomar i Coyotes.
Förra säsongen: 1-0-0-3

San José – Los Angeles

Los Angeles vann de tre första mötena i San José ifjol innan Sharks till slut vann med 5-2 den första april. Att Sharks är ett mycket bättre lag är ingen överdrift. Bättre målvakt, bättre backar och bättre forwards. Ska Kings ha en chans, vilket jag inte tror att de har, måste deras förstakedja med Kopitar, Brown och O’Sullivan lyckas. Kopitar och Brown stod för matchavgörande mål i två matcher var mot Sharks ifjol så möjligheten finns. Men det här vinner Sharks.
Förra säsongen: 4-0-1-3

Calgary – Vancouver

Två dagar efter deras möte i premiären ställs de mot varandra igen. Den gången vann Calgary skotten men antalet mål var det omvända. Vancouver vann komfortabelt med 6-0 sedan Miika Kiprusoff i Calgary inte haft någon av sina bättre matcher. Under fjolåret vann Vancouver fem matcher och förlorade två med uddamålet innan Calgary vann den sista matchen i grundserien med förnedrande 7-1. Jag tror att Vancouver vinner igen, men att det ärCalgary av dessa lag som når slutspelet i april.
Förra säsongen: 3-0-1-4

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu