Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Första perioden Lightning-Blackhawks

Redan efter 24 sekunder för Andrew Ladd för sig att man behöver tackla en icke puckförande spelare vilket ger Lightning ett numerärt överläge.

Bästa chanserna i detta spelhar dock Chicago, framförallt genom ett friläge som Ramo i Tampas kasse räddar. Skotten under Tampas numerära överläge var 2-0 till Chicago.

Efter 5.21 var det dags för Chicago att få numerärt överläge då Steve Eminger åker ut för hooking. Det tryck som Chicago hade redan innan utvisningen fortsätter även med en man mer på planen, men Ramo lyckas rädda de skott som kom. 6-0 i skott till Chicago under utvisningen och 12-0 totalt.

Efter drygt åtta minuter har Tampa Bay sitt första skott på mål men det känns som att man har svårt att hänga med i det tempo som Chicago håller och det hänger ett Chicagomål i luften.

Efter 11 minuter kommer en dubbelutvisning och det blir spel 4 mot 4 där Chicago klart är det lag som gynnas av de större ytorna som skapas och Duncan Keith kan snyggt smyga upp bakom Tampas försvar och styra in 0-1 efter 11.53.

Strax senare, efter 12.58, kommer Lightnings andra skott på mål då Steven Stamkos skjuter ur dålig vinkel. Det skottet borde Huet räddat men det letar sig in vid första stolpen, 1-1.

Detta var Stamkos fjärde mål på de senaste 14 matcherna, lika många som han gjorde totalt på de 40 dessförinnan.

Efter målet jämnas matchen ut en aning men det är fortsatt klart övertag för de betydligt mer skridskostarka Blackhawks.

Man får dock se upp med de slarviga passningar man ibland har från sina backar som är nära att snappas upp av Lightning, speciellt Walker och Campbell känns en aning nonchalanta i sina uppspel.

Det snabbare spelet fråm Chicago leder till att Tampa tvingas ta till lite ojusta medel och efter 16.40 är det återigen dags för powerplay för Chicago. Man skapar inte samma tryck den här gången, och får inte iväg några skott på mål.

Perioden går dock klart till Blackhawks på poäng och även om jag innan trodde på ett oavgjort resultat måste jag säga att det mesta just nu pekar på två poäng för Chicago, även om det efter an period står 1-1.

Skotten i första: 3-19.

Tags: , , , , , , ,