Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Fem matcher inatt

Buffalo har fått ganska bra fart på spelet och imponerade i många matcher på sin bortaturné. När man väl fickspela på hemmaplan var det inget snack om att man skulle vinna mot Toronto. Miller är i kanonform i målet. I Montreal har man däremot mycket mer att önska, visserligen vann man mot Penguins, men mycket mer har man inte presterat på länge.Canadiens har vunnit 5 av de 6 senaste mot Sabres, men ikväll tror jag på hemmaseger. Senast lagen möttes i Buffalo vann hemmalaget på straffar.

Columbus såg ut att vara riktigt på gång, men senaste matcherna mot stars och blues imponerar inte. Nu är det Dubliewicz som vaktar kassen och det kan vara ett klokt val att låta Mason vila någon match. Däremot håller han inte samma klass. Penguins var uträknade mot Lightning när man låg under med 3-0 efter två perioder, och de flesta spelarna hängde med huvudena. Men Malkin fick fart på laget och tog det på sina axlar i en period som kan vara det bästa jag sett den hä säsongen av en enskild spelare. Lagen har inte mötts ofta, men de gånger det hänt har hemmalaget ofta vunnit, så blir det nog även ikväll.

Här borde man ju skrika ut att det ska vara en säker tvåa, Devils form överstiger Trashers med råge. Men jag är sällan säker på dessa så kallade säkra matcher, och när lagen möttes i New Jersey senast för en månad sedan vann Atlanta med 4-0 och man har ett lag som tänder till ibland. Visst ska Devils vara favoriter i den här matchen, men oddset bör vara runt 2.50 om det ska vara värt det och så högt blir svårt att hitta.

Minnesota imponerade mot Anaheim senaste matchen där man stängde mittzon på ett fördelaktigt sätt. På hemmaplan ska man ha goda chanser att vinna mot Predators som gör sina bästa matcher hemma. Ellis trolig starter för Predators medan Bäckström som vanligt vaktar Minnesotas kasse. Två ganger har lagen mötts den här säsongen och båda gångerna i Nashville. Den första matchen vann Wild ganska lätt med 6-1 den andra vann Preds knappt med 1-0. Jag tror inte att Wild kommer att få det lätt, men jag tror att man vinner matchen.

Dallas har vänt på formen och spelar nu riktigt bra trots förlusten igår mot Colorado. Rangers har vilat ett par dagar från match och kanske var det vad som behövdes för i det laget har inte mycket stämt efter allstaruppehållet. Lundqvist är inte lika bra som han brukar, och Gomez, Näslund och de andra stjärnorna underpresterar. Lundqvist vilar troligen ikväll till förmån för Valiquette. En bortamatch mot Stars hade kanske varit bra för dem att tända till i om Avery varit kvar i Dallas, men han lär knappast spela ikväll… Dallas bör vara favoriter och har vunnit de senaste två mötena mellan lagen, båda i NY. Och jag tror att Turco och co tar även dena match.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu