Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Mina tips sprack, men viss sanning fanns

New Jersey – NY Islanders 2-1 (1-1,1-0,0-0)

Jag trodde att Islanders skulle skrälla i premiären och lade även in ett spel på detta. Därefter såg jag att Rick DiPietro startade matchen på bänken och att New Jersey har en stark tradition i premiärer, nu 13 vinster de 20 senaste. Islanders gjorde första målet i matchen men sedan var det tydligen inget snack, och målsnålt? Ja det var ”old” New Jersey!

Atlanta – Washington (3-1,1-3,3-0)

Här trodde jag, vilket skulle visa sig riktigt, att Atlanta skulle vinna. Mest på grund av bättre målvaktsspel, då jag inte litar ett dugg på Washingtons värvning José Theodore som var svajig nog ifjol för att göra Peter Budaj till förstemålvakt i Avs. Han släppte in 4 av de 17 första skotten, men sedan var inte Brent Johnson bättre och släppte 3 av de 14 återstående. Bedrövligt var förnamnet, väntat var efternamnet. Lehtonen räddade 39 av 43 skott i Atlantakassen, räddade en straff av Ovechkin vid 4-4. Av Atlantas offensiva backar var det bara Hainsey som gjorde mål och även en ass, men Hävelid(3)och  Enström(1) hade ass.

Carolina – Florida 6-4 (2-2,2-1,2-1)

Här trodde jag att Carolina skulle vinna lätt då de var tända efter fjolårets misslyckade säsongsavslutning, men 0-2 direkt i början oroade mig då Florida borde ha ett starkt försvar på pappret, men de har nog lite att jobba på där.

NY Rangers – Chicago 4-2 (1-1,2-0,1-1)

Chicago hade många chanser i första perioden och borde ha haft ett litet övertag då, men Lundqvist i målet räddade ett flertal bra chanser, Campbell visade vid 1-1 vad han kommer att betyda för Chicago. Period 2 och 3 var helt Rangers och mina farhågor om att de skulle ha ett högre tempo efter att dragit igång säsongen redan stämde. Huet i Chicagos mål var inte bra, och såg nervös ut. Dubinsky bäst på planen.

Buffalo-Montreal 2-1 (1-1,0-0,0-0) SO

Buffalo vann mycket riktigt som jag trodde, men att det skulle vara så målsnålt var oväntat. Kanske kan Montreals defensiv hålla bättre iår, var ett bra resultat för Montreal och bådar gott för framtiden.

St Louis – Nashville 5-2 (2-1,3-1,0-0)

Här var den stora skillnaden Blues spel i powerplay där man gjorde 4 mål. Kariya och framförallt Tkachuk verkar passa i den spelformen då deras avtagande fart kompenseras med deras speluppfattning och Tkachuks målfarlighet, Nashville en besvikelse.

Dallas – Columbus 4-5 (0-1,2-0,2-3,0-1) OT

Dallas förlorade oväntat premiären och Columbus fick en bra start på säsongen, kul att Huselius började säsongen med att göra mål, och att han hade nästan 20 minuter speltid. Nash avgjorde i förlängning och Brunnström spelade inte.