Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Snabb analys av kvällens matcher

Buffalo – Ottawa

Visserligen har Buffalo backproblem, men mot Colorado som vanligtvis inte brukar ha svårt att göra mål såg det bra ut för Sabres. Nu möter man ett Ottawa som ser ut att hamna längre och längre efter slutspelslagen. Auld får nytt förtroende men det har visat sig vara mer än målvaktsspelet som har bekymmer i Ottawa. Visst vänder det snart för Senators, men att tro att det gör det mot Buffalo finns inga belägg för. Möjligtvis att man vann 5 av 8 ifjol eller att Buffalo tvingats till förlängning i 4 raka, men jag tror ändå att Buffalo vinner detta.

 

NY Islanders – NY Rangers

Derby och då brukar Islanders vinna. Ifjol vann man 5 gånger, dock 2 efter straffar. Mycket av anledningen till Islanders framgångar mot storebror har varit målvakten DiPietro som släppt in i snitt 2,07 mål mot Rangers, 1,39 på hemmaplan. Nu skadade han sig i senaste matchen och det är oklart om han kan delta, kan tänka mig att många Rangersanhängare hoppas att hans tillfrisknande kan vänta en dag till i alla fall. Jag tror faktiskt att Rangers vinner den här matchen oavsett, eventuellt krävs förlängning.

 

Columbus – Anaheim

Anaheim har fått ordning både på spel och powerplay, och nu är man åter att räkna med i kampen om slutspel, om någon nu hade räknat ut dem efter den bedrövliga inledningen. Här möter man Columbus som blandar och ger, men som borde få det svårt i den här matchen. Anaheim har tre raka mot Columbus, men dock bara en av dem under ordinarie tid. ven här är det oklart om skadade Leclaire är spelklar, annars går Norrena in i mål.

 

Minnesota – Chicago

Båda lagen har tagit poäng i de 6 senaste. Man ska komma ihåg att både Phoenix och Edmonton var obesegrade fram till att man mötte Chicago i år, men sedan vände det. Är det dags för nästa lag att få sin ”streak” förstörd av Blackhawks? Nä, jag tror inte det. Minnesota har visat upp en stark defensiv och jag tror att det blir minst en poäng även ikväll. I Chicago får Huet chansen i målet igen efter att Khabibulin stått ett par matcher. Ifjol vann lagen två matcher var och på försäsongen en var, jämnt är att vänta men jag tror att Minnesota vinner en målsnål match.

 

Edmonton – Boston

Edmonton inledde med fyra uddamålsvinster, men sedan har det sett sämre ut. Och Boston brukar vinna mot Edmonton. Boston har spelat bra senaste tiden även om det inte blivit vinster i alla matcher. Här kommer man att få svårt med Edmontons unga snabba spelare, men jag tror ändå att man har stor chans att gå vinnande ur det här. Oklart vilka målvakter som står i kvällens match, min gissning är Garon för Oilers och Thomas för Bruins.

 

Los Angeles – Detroit

Borde vara en lätt vinst för Detroit, men jag tror att Kings kan skrälla här. Detroit har haft mycket fokus på förra matchen mot rivalen Chicago och såg lite trötta ut i den matchen, bortsett från första halvan av tredje perioden. Labarbera har varit bra i Kings men fick kliva av senast efter en sämre insats, han återfinns dock i mål även denna match. Man ska dock veta att Detroit vann båda bortamatcherna ifjol med totalt 7-1, så viss är Red Wings favorit, och då mina skrälltips inte gått bra senaste tiden blir det inget nytt ikväll.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu