Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Så var natten

Buffalo – Ottawa 2-5

Visst vände det till slut för Senators, och vad som behövdes var en match mot Buffalo, ett lag som fram till denna match inte hade förlorat under ordinarie tid. Visserligen brukar Ottawa vinna i Buffalo, men den här gången var det lite oväntat. Största anledningen till segern var, som det så ofta är, trion Heatley, Alfredsson och framför allt Jason Spezza. Alex Auld i målet gjorde en stabil match och har nog tagit över som förstaval i Ottawa nu, även om det heter att Gerber är skadad. Rivet och Tallinder saknas i Sabres försvar och de hade behövts i den här matchen. Andrej Sekera var inne på de första fyra målen och Jaroslav Spacek på tre av dem när Ottawa gick upp till 0-5, även Derek Roy var inne på tre av dem och de skulle behöva lite avlastning då samtliga spelade en bit över 20 minuter.

NY Islanders – NY Rangers 2-4

Ingen DiPietro i Islanders mål och han måste vara hel och på topp för att Islanders ska vara ett riktigt hot mot lokalkonkurrenten. Chris Drury kom igång med målskyttet efter en bedrövlig säsongsinledning, men det var med en hel del turliga studsar på båda målen. en lovande Kyle Okposo fick äntligen göra mål då han kvitterade till 1-1 i slutet av den första perioden. Lundqvist i mål för Rangers stabil som vanligt.

Columbus – Anaheim 2-3

Columbus såg ut som en vinnare i två och en halv period, sen tog Anaheim över showen. Nu återvänder Ducks hem efter fyra bortamatcher där man vunnit samtliga. Ryan Getzlaf har kommit igång och det är viktigt för Anaheim, likaså att Guigere spelar inspirerat i kassen.

Minnesota – Chicago 3-2

Det var de finländska spelarna som såg till att det blev seger för Minnesota i den här matchen. I Gaboriks frånvaro har Mikko Koivu varit Wilds bästa spelare och så även denna match. Bäckström i målet var precis så bra som han brukar och överglänste klart Huet i Chicagos mål, lägg därtill Antti Miettinen som gjorde ett mål och ett ass. Första perioden var jämn och hade kanske ett litet övertag för bortalaget. Andra var bara Chicagos offensiv mot Minnesotas defensiv, skotten 4-18. Men målen i andra var det Wild som stod för 2-0 vann man den perioden med. I tredje fortsatte Chicagos press, men utdelningen blev bara ett mål och Minnesota visade ännu en gång hur man på bästa sätt stänger en match. Brian Campbell inne på samtliga mål bakåt i Blackhawks, Brent Sopel på två.

Edmonton – Boston 0-1 OT

Dwayne Roloson och Tim Thomas fick chansen i målet för respektive lag och tackade för förtroendet genom att spela 0-0 under ordinarie tid.  förlängningen fick Bruins ett powerplay och där hittade Savard en bra passning till Wideman som pricksköt in 1-0, och det var nog rättvist sett till hela matchen, men man måste tycka lite synd om Roloson i Oilers mål.

Los Angeles – Detroit 3-4 SO

För andra matchen i rad krävdes straffar för att Red Wings skulle vinna. Det verkade länge som att Kings skulle skrälla här, men med knappt 2 minuter kvar kom en misslyckad rensning från enis Gauthier i Kings, som olyckligt hamnade rakt på bladet på Flippula som inte gjorde något misstag utan stänkte in 3-3. Två svenskmål fick vi se, 0-1 gjordes av Henrik Zetterberg och 1-1 av Oscar Möller. Datsyuk avgjorde straffläggningen. Labarbera storspelade igen efter en svag insats senast, och höll sånär på att rädda två poäng åt Kings, när Detroit pressade på som mest i tredje, där Red Wings vann skotten ed 16-3.

Tags: , , ,