Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Chicago vinner mot Colorado.

NY Islanders – Columbus

Två lag som har det ganska tufft just nu. Islanders har sex raka förluster och har en av sina viktigaste spelare, målvakten DiPietro skadad i en dryg månad framåt. För att vända en sådan trend vore det så klart bra att spela en hemmamatch mot ett annat svagt lag, men jag tror att det blir en sjunde förlust till raden här. Columbus har bara vunnit en av sina fem senaste men har i vissa stunder spelat riktigt bra. Även här är det skadebekymmer på förstemålvakten, Leclaire är skadad, men dels är det inte lika allvarligt och dels finns det bra alternativ ändå i Fredrik Norrena som förväntas starta även denna match. Senast lagen möttes var 2006 och då vann Islanders med 4-0.

 

New Jersey – Buffalo

Visst är det lockande att spela mot ett lag som har sin viktigaste spelare skadad. Kevin Weeks kommer att ta Brodeurs plats i målet hos Devils, när man tar sig an Buffalo. Båda lagen har relativt enkla segrar i bagaget från gårdagen, 6-1 resp 5-0. Ser man historiskt på mötena mellan dessa lag så är det alltid jämnt och målsnålt. Samtliga matcher förra säsongen gick till straffar och året innan det var det 4 uddamålsvinster, 2 för varje lag. Jämnt och målsnålt att vänta även denna gång och som jag ser det är 1, X och 2 ganska lika troligt, och då är ju oddset på kryss mest lockande.

 

Chicago – Colorado

Chicago har tagit poäng i samtliga hemmamatcher hittills denna säsong, och den raden kommer att vara intakt även efter den här matchen. Colorado spelar bra men ojämnt, och målvakterna ger ingen stabilitet. Andrew Raycroft får troligtvis chansen i den här matchen då Colorado matchat hårt senaste tiden och Budaj stått mycket. Men det gynnar bara Blackhawks ännu mer då Raycrofts siffror mot Blackhawks knappast skrämmer. Tilläggas bör även att Blackhawks har en av ligans smartaste coacher i Joel Quenneville, och att han coachat kvällens motståndare de tre senaste säsongerna gör att han säkert sitter på en hel del kunskap om hur hans lag ska matchas. Ettan spelas.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu