Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Historien är tydlig i vissa matcher

Buffalo – St Louis

Blues spelar som ett riktigt skitlag just nu och har fem raka förluster. Mot Kings senast var man dock med spelmässigt. Nu möter man ett lag man har haft oförskämt lätt emot. Senast Buffalo vann hemma mot Blues var i oktober 1995. Patrick Lalime kan få chansen i mål för Sabres och han vet hur man vinner mot Blues då han vunnit 2 av 4 matcher han mötte dem med Blackhawks sedan han lämnade just Blues. Visst ska man respektera historiska resultat och en varning måste göras för Blues, men Buffalo klar favorit då de är ett betydligt bättre lag. Men matchen spelas knappast då hemmaoddset är för lågt.

New Jersey – NY Rangers

Ännu en match med tydliga resultat historiskt. Rangers vann det hittills enda mötet med Devils den här säsongen, i slutspelet ifjol vann man med 4-1 i matcher och under säsongen vann man 7 av 8. 12 vinster på de 14 senaste alltså och båda förlusterna har kommit på övertid så nog ska Rangers vara favorit. I New Jersey får troligtvis Weeks nytt förtroende i målet men jag tror att han får inkassera ännu en förlust. Rangers har sett lite trötta ut men ett derby ska nog få dem att tända till, tvåan spelas om oddset är tilltalande.

Carolina – Washington

Capitals har vunnit tre raka nu, men samtliga har varit på hemmaplan där bland annat Hurricanes besegrades. På bortaplan har man dock inte imponerat och ifjol vann lagen fyra matcher var inbördes, dock vann Carolina tre av hemmamatcherna medan den fjärde vanns av Caps efter straffar. Jag tycker att ettan känns som det klart bästa spelet, Michael Leighton går troligtvis in i målet för att möta Capitals för första gången. Brent Johnson har släppt in 15 mål i sina tre senaste matcher borta mot Carolina.

Columbus – Phoenix

Två lag som känns heta just nu och en match mellan två helt olika spelstilar är att vänta. Coyotes ungdomliga fartfyllda, mot Jackets mer avvaktande mer fysiska. Båda lagen har formstarka målvakter i Bryzgalov och Mason. Phoenix vann senaste mötet lagen emellan tidigare på säsongen med 3-1 på hemmaplan och har stora möjligheter att störa här,så ett oavgjort resultat vid full tid känns troligt, Jackets dock favorit då de imponerar på hemmaplan.

Florida – Tampa Bay

Derby i Florida mellan två lag som har blandade resultat i bagaget. Florida avslutade sin roadtrip med en seger, men innan det var det en lång förlustrad. Tampa har också varit på bortaturné som avslutas här. Lagen brukar dela ganska broderligt på vinsterna men Florida brukar avgå med segern på hemmaplan. Jag tror att man gör det igen men matchen känns ganska öppen. Smith tillbaka i målet för Tampa och han har varit lagets klart bästa spelare så här långt. Ettan trolig men knappast spelbar.

Chicago – Boston

Två av ligans bästa lag just nu möts i ett klassiskt möte. Inför matchen hissas nummer 3 upp i taket för att hedra Pierre Pilote och Keith Magnusson. Khabibulin är tillbaka i kassen trots ett ganska dåligt facit mot Bruins, medan Huet som vunnit 10 av 13 mot Boston sitter på bänken, märkligt. Men jag tror ändå att Blackhawks vinner detta med ett massivt stöd från publiken, men risken för förlängning är stor. Spel på oavgjort är dock inget jag gör ofta när jag väntar mig offensiva hockeymatcher. Boston har vunnit de två senaste inbördes, men det är i stort sett nya lag på båda sidorna. Matchen tippas ej men kommer med största sannolikhet att ses med glädje. Chicago har gjort över 4 mål i snitt på hemmaplan och 22 mål på de fyra senaste, imponerande.

Vancouver – Colorado

Även här är historien tydlig, Avalance brukar ha lätt mot Canucks. Nu möter man dock en målvakt som glömt hur det är att släppa in mål efter att hållit nollan i 10 raka perioder. Luongo kommer att få det hett om öronen inatt då Colorados offensiv oftast fungerar bra, och han har faktiskt bara vunnit 5 av 20 möten mot dem. Budaj i målet för Colorado höll även han nollan i sin senaste match men har inte någon positiv historia mot Canucks med åtta insläppta på sina två möten med laget. Jag tycker att Vancouver ska vara favorit, men precis som i fallet med Buffalo mot St Louis respekterar jag historien och avstår spel. Drygt tre gånger pengarna på ett lag som vunnit de sex senaste och som tog poäng i samtliga bortamöten ifjol kittlar dock lite, men kan man spela emot Luongo i detta läge?

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu