Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Mycket ovisst ikväll.

Pittsburgh – Minnesota
Pittsburgh saknar skadade Fleury men det är oklart hur allvarligt det är. Nu saknar man honom inte så mycket då Sabourin klarat uppgiften tillräckligt bra hittills. Inte för att han imponerat men han släpper in lite färre mål än laget framför honom gör. Sex raka vinster är Penguins uppe i nu och hoppas att man ska kunna utöka den raden på hemmaplan mot Wild. Det är dock ett lag man haft lite bekymmer med på hemmaplan där man förlorat de tre senaste efter att man vunnit lagens första möte i Mellon Arena. Senaste matchen de möttes annars var i Minnesota där Penguins vann förra hösten. Matchen känns ganska öppen men jag tycker att Minnesotas chanser är ganska stora om de med sin ibland lysande defensiv kan stoppa Malkin och co, men ett oavgjort resultat vid full tid är inte uteslutet.

Columbus – Edmonton
Lagen möttes den 6:e november i en jämn match där Blue Jackets till slut vann med 5-4. Sedan dess har Edmonton knappast imponerat även om man vunnit vissa matcher, dessa har dock varit mot formsvaga lag. Columbus å sin sida har bara en egentlig plump sedan dess i hemmamötet mot Coyotes men har annars imponerat på sistone. Att Leclaire är tillbaka i kassen betyder mycket för laget och visst ska man vara favoriter mot Oilers, men om Edmonton får fart på sina anfallare kan de ändå ha en chans i den här matchen men hemmalaget ska vara favoriter. Ifjol började lagen med att vinna varsin hemmamatch varpå de nästkommande två gick till förlängning där Oilers vann.

Carolina – Montreal
Carolina har riktigt kommit av sig i sitt spel och ar bara vunnit mot formsvaga Ottawa och Tampa Bay på sistone. Montreal har en liknande kurva med en hel del förluster men vinster mot Ottawa och St Louis. När lagen möttes i Montreal tidigare på säsongen blev det Canadiens som vann på straffar, men förra säsongen vann lagen två matcher var och i samtliga matcher var det bortalaget som gick segrande från matchen. Jag tycker att matchen känns vidöppen men Montreal är ett bättre lag i grunden.

Tampa Bay – Florida
Ett hett derby i södern som ofta slutar med hemmasegrar, men nu är det ett Lightning som är i gungning efter att clownen Melrose fått sparken. I längden tror jag att det var ett steg i rätt riktning för Tampa Bay, men innan någon ersättare finns på plats på riktigt har jag svårt att se att Tocchet ska hantera det bättre. Senast lagen möttes vann Panthers klart med 4-0 och visst bör man ha stor chans att upprepa vinsten. Vokoun är tillbaka i kassen vilket är ett lyft även om Craig Anderson varit lysande i sina inhopp.

Phoenix – Chicago
Två mycket lovande lag som kommer till match med förluster i ryggen. Chicago har imponerat på hemmaplan där man spelat flertalet av sina matcher, men nu ska man ut å bortaturné i sex matcher och då får man det tyngre. Lagen möttes tidigare på säsongen i en match som Chicago ganska lätt vann med 4-1 och jag tycker att Coyotes är ett lag som borde passa Blackhawks spelstil bra. Dock känns matchen vidöppen på förhand, men om Khabibulin spelar som han gjort hittills på säsongen vinner man. Ifjol vann Chicago 3 av 4, men i Phoenix vann man en på straffar och förlorade en.

Calgary – Colorado
Tredje gången den här säsongen som Avalance kommer på besök i Calgary och båda matcherna hittills har Flames vunnit. Colorado har dock fått ordning på defensiven och Budaj i målet har en liten formtopp. Calgary har spelat ganska svagt på bortaplan hittills men hemma har man vunnit sex, en övertidsförlust och två förluster. Visst ska Flames vara favoriter till segern här, men risken är stor att det behövs förlängning.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu