Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Kvällens analyser.

NY Islanders – Washington

Islanders har vunnit 6 av de 7 senaste mot Capitals på hemmaplan men det tror jag spelar liten roll ikväll. Washington har inte varit lika övertygande på bortaplan så här långt under säsongen men man ska vara klasser bättre än Islanders som bara vunnit en av de 9 senaste. Johnson trolig starter i Capitals och jag tycker att man bör vara favoriter trots bortaplan. Washington vann första mötet mellan lagen hemma med 5-2.

 

Toronto – New Jersey

New Jersey vann alla fyra möten mellan lagen under fjolårssäsongen, medan Toronto vann den första den här säsongen efter straffar. Devils har nu kommit igång ordentligt efter chocken då Brodeur skadades och har bara förlorat mot Sabres och Penguins den senaste månaden. Devils ska vara favoriter då de är ett bättre lag än Toronto. Och om något av lagen har problem med målvaktssituationen just nu är det snarare Maple Leafs än Devils.

 

Philadelphia – Colorado

Colorado har vunnit 3 av de 4 senaste men nu tror jag att man får inkassera en ny förlust. Philadelphia har efter den dåliga inledningen varit det lag som tagit tredje mest poäng efter Sharks och Bruins, och marschen mot toppen lär fortsätta. an har tagit poäng i 15 av de 16 senaste och är ett mycket stabilare lag än Colorado som fick en hel del hjälp av ett okoncentrerat Detroit vid senaste vinsten. Budaj är tillbaka i kassen för Avs vilket är något bättre än Raycroft även om sistnämnde var bra senast, men det räcker inte mot Flyers.

 

Carolina – Montreal

Två lag som inte riktigt får det att funka just nu även om Hurricanes har tagit poäng i de fyra senaste, men det har bara varit en vinst. Canadiens ar spelat 7 raka på hemmaplan och avslutade dessa matcher med att förlora mot Tampa Bay och Washington. Ifjol slutade samtliga matcher mellan lagen med bortaseger medan matcherna i år har slutat med hemmasegrar, 3-2 till Montreal efter straffar och 2-1 till Hurricanes. om jag ser det är det en öppen match som kan sluta hur som helst, men oavgjort vid full tid är inte omöjligt, med Carolina som liten favorit.

 

Ottawa – Atlanta

Gerber i mål för Senators brukar betyda att jag avstår att tippa matcherna även om han varit ganska stabil i sedan han kom tillbaka. Atlanta såg ut att vara på gång för en månad sedan men sedan dess har man bara vunnit mot Islanders och Toronto medan man förlorat 11 matcher. Ottawa vann 3 av 4 ifjol och inledde årets matcher med att vinna ganska lätt med 5-1 för två veckor sedan. Senators bör vinna igen, men oddset är knappast spelbart.

 

St Louis – Calgary

St Louis har det tungt just nu, men mycket av detta kan förklaras i att de haft många bortamatcher den senaste tiden. På hemmaplan är man ett betydligt bättre lag vilket även motståndarna Flames är. Men det är det enda som talar för en hemmaseger i den här matchen då Calgary är ett mycket mer komplett lag än Blues. lames har fyra raka vinster mot Blues och den senaste kom den här säsongen då man vann borta i förlängning. Jag tror att det blir en upprepning av den vinsten, men förlängning inte utesluten.

 

Dallas – Phoenix

Lagen har mötts två gånger den här säsongen och båda gångerna har jag spelat på seger för Coyotes, på hemmaplan svek man mig i november medan man tog revansch på bortaplan i senaste mötet. Sedan dess har Coyotes vunnit mot Wild och förlorat på straffar mot Detroit, medan Dallas vunnit mot Detroit och förlorat mot Nashville. Bryzgalov i mål för Coyotes har varit en besvikelse så här långt men får en ny chans ikväll. Ifjol vann Phoenix 5 av 8 mot Stars och bland anat 3 av 4 i Dallas. Visst kan man göra om det i år då Phoenix är bättre än ifjol medan Dallas är betydligt sämre.

 

Edmonton – Chicago

Edmonton har vunnit 4 av de 5 senaste och försöker att få igång spelet igen. Chicago har också 4 vinster på de 5 senaste men förlusten var knappast rättvisande då man förlorade mot Detroit på straffar, då Huet inte hade någon bra kväll. Nu är det Khabibulin som står ikväll och jag tycker att man ska ha stora chanser att vinna mot Edmonton. Ifjol vann Oilers 3 av 4 men bara en under ordinarie tid. Enda mötet den här säsongen vann Blackhawks på hemmaplan med 3-0 och var då betydligt bättre än Oilers.

 

Anaheim – NY Rangers

Anaheim är tillbaka i toppen där man hör hemma, medan Rangers i mina ögon överpresterat och kommer att få svårt att hänga på den absoluta toppen. Rangers har vunnit 6 av de 10 senaste, men endast en av dessa har kommit under ordinarie tid och motståndet har inte varit det svåraste. Anaheim har 5 raka vinster på hemmaplan och jag tror att det kommer en sjätte inatt.

Tags: , , , , , ,

One Response to “Kvällens analyser.”

  1. nhlfan skriver:

    Intressantare ikväll än igår. Jag tror att det ikväll finns utrymme för överraskningar. Ottawa – Atlanta, som du själv sa, är ottawa inte spelbart, men däremot tycker jag att Atlanta (3,60) är värt en chansning. Efter förra matchen hade man möte inom laget(Atlanta) pga den senaste tidens förluster. Möjligheter till vinst ikväll, dessutom har väl Ottawa Gerber i kassen. Ottawa har prodcerat dåligt framåt på sistone, medan Kovaltjuk och Co har goda möjligheter till att få in några puckar.

    Dessutom vill jag höja ett varningens finger för Islanders. Washington har spelat bra på sistone, vinster över Montreal och Boston. Det är just det som är problemet. Pojkarna i Caps åker till Nassau Center med inställningen att de ska göra MÅL efter några jämna matcher i rad, medan jag tycker Islanders inte är så USLA som statistiken säger. De har visserligen förlorat på sistone men har kapacitet att vinna, såg dem spela förra veckan mot Philadelphia, och jag tycker Islanders gjorde en bra match trots uddamålsförlust.
    Men chanser är givetvis inte lika bra som för Atlanta! =)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu