Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Nattens övriga matcher.

Toronto – Carolina
Det är snart sex år sedan Carolina senast förlorade sex matcher i rad, men nu är man nära att (miss)lyckas igen. Man möter Toronto för andra gången på kort tid och senast gick det inte så lysande, förlust med 4-6 på hemmaplan. Cam Ward väntas få chansen igen trots fem raka förluster, men jag tror att man kan vända trenden här. Toronto är inte att lita på även om man imponerar i vissa matcher. Carolina knapp favorit då man är ett bättre lag i grunden.

Tampa Bay – Dallas
Det är snart tretton år sedan Lightning senast vann hemma mot Dallas, men inatt får man en ny chans. En kamp mellan mästaren och lärlingen kommer vi att få se när Marty Turco i Dallas ställs mot sin gamla back-up Mike Smith i Tampa Bay, som faktiskt varit den betydligt bättre av de två i år. Lightning har vaknat till en aning men får nog svårt att ta sig till slutspel,  något som jag däremot tror att Dallas kommer att lyckas med. Dallas ska vara favorit då jag tycker att defensiven i Tampa är bedrövlig, vilket Ribeiro och co kommer att utnyttja.

Florida – Buffalo
Såg lite av Floridas match mot Lightning och man har vissa kvaliteer i laget. Kampen om en slutspelsplats ser oerhört jämn ut och ett annat lag som slåss runt strecket är nattens motståndare Buffalo. Panthers slutspelshopp har tänts nyligen efter 5 segrar på de 7 senaste. Lagen har mötts en gång den här säsongen, även då i Florida, då Panthers vann med 2-1. Jag tror ändå att Sabres kommer att vinna den här matchen, men det kommer troligtvis att bli en jämn och målsnål match. Starka försvar i båda lagen samt Vokoun och Miller som kan spika igen. Sabres dock försvagat då Numminen är skadad.

Chicago – Minnesota
Chicago har kommit igång igen efter att man hade en liten svacka runt nyår, mest beroende på två raka matcher mot Detroit. Lagen från Northwest division har man haft det ganska lätt mot i år med 10 vinster på 12 matcher. En av förlusterna kom tidigt på säsongen borta mot kvällens motståndare Wild. Hemma besegrade man senare Minnesota och på hemmaplan har man faktiskt vunnit mot de flesta. Khabibulin i mål för Blakhawks, men det brukar inte ha så stor betydelse längre då även Huet visat bra spel på sistone. I Wild har man gått tungt efter den lysande inledningen på säsongen och jag tror att man får det tufft även här. Chicago måste ses som favorit hemma inför fullsatta läktare.

Nashville – New Jersey
Predators blir ikväll första lag att ta ledigt för allstar-uppehåll, och jag tror att man vill avsluta med en positiv trend. Nu gäller det ju inte bara att vilja vinna för att lyckas, och då Devils står för motståndet kan det bli tufft. Devils jagar en topplacering i Atlantic division och har inte saknat Brodeur så mycket som man kunde ana. Två gånger har lagen mötts sedan lockouten och båda har gått till straffar där bortalaget vunnit med 4-3 båda gångerna. Nashville har varit starka på hemmaplan den här säsongen men förlusten senast med 2-7 mot Trashers säger motsatsen. Då blev Dan Ellis utbytt men han får nytt förtroende i natt, men jag tror att man får svårt att vinna mot Devils, kanske att man kan tvinga fram en förlängning.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu