Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Nattens fyra matcher

Lundqvist tillbaka i kassen i mötet med Penguins, som redan nu måste känna av pressen som brukar dyka upp i slutspelet. Slutspelet för Pittsburgh börjar redan nu. Dessa möten brukar sluta med hemmaseger. Inte sedan 2006 har bortalaget vunnit en match under ordinarie tid, då Pittsburgh vann i NY med 6-5. Några matcher har gått till förlängning och i slutspelet ifjol slutade ”bara” 4 av 5 matcher med hemmaseger. Pittsburgh kommer att sälja sig dyrt här, och vann senast med 3-0. Då storspelade Fleury i mål och det tror jag att han kommer att göra ikväll också. Skadeläget i Penguins ser dock fortfarande mörkt ut, Gonchar, Fedotenko och Zigomanis borta. Talbot, Crosby, Cooke, Orpik och Scuderi tveksamma. Men Dupuis är troligvis spelklar igen ikväll.

För att använda Jonte Hedströms ordval så pissade Buffalo på Edmonton under gårdagen. Nu möter man Calgary och hade det inte varit för Sabres senaste hade jag spikat ettan här. Calgary hade det dock tuff just för uppehållet och det är svårt att veta hur vilan påverkat dem. Mitt tips att Flames vinner står dock kvar, men just nu känns det mest som en gissning. Senast lagen möttes var säsongen 06-07 då matchen gick till straffar. Matchen känns just nu vidöppen, 6-1, 1-8, 1-1, ja, allt känns lika troligt.

Anaheim spelade igår och vann ganska klart mot Phoenix med 7-3 på bortplan. Nu möter man ytterligare ett ungt lag som bygger mycket av sitt spel på fart, vilket brukar passa Ducks bortsett från att de brukar få spela en hel del box play. Hemmafördelen försvinner lite då laget spelat borta dagen innan, men jag tror ändå att Anaheim vinner det här. Chicago gick lite tungt innan uppehållet, men det var mest jämfört med den fina decembermånaden. Viktigt för Hawks att få tillbaka Keith, som varit skadad, och det har märkts då han varit lagets bäste back så här långt. Chicago trivs inte borta mot lag i Kalifornien, 5 segrar på de 28 senaste bortamatcherna där, och 4 av dessa mot Kings säger det mesta. Ducks är dock opålitliga och Hawks bättre än på många år, så ettan känns inte helt given.

Vancouver har fem raka segrar mot Nashville och har vunnit samtliga tre den här säsongen, två borta och en hemma. Båda lagen hade dock bedrövlig form innan uppehållet och måste få fart på spelet om drömmen ska överleva om slutspel. Luongo kom tillbaka i spel innan uppehållet och borde börja hitta formen nu, och då tror jag att Canucks kan blanda sig i striden, Nashville däremot tror jag får svårt att haka på tåget. Canucks avslutade innan uppehållet med två förluster efter förlängning eller straffar och matchen borta mot Sharks visade att saker är på väg åt rätt håll. Ska man ta sig till slutspel måste man vinna sådana här matcher, och det tror jag att man gör ikväll. Ettan spelas om oddset visar över 2.00.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu