Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Intressanta frågor jag vill ha svar på om svenskarna i natt

Hur kommer två blivande svenska storbackar att prestera?

Niklas Hjalmarsson är en favorit hos ledningen i blackhawks och hans tacklingar är väldigt osvenska och får tankarna att transporteras tillbaka ett decenium till en Scott Stevens i högform. Snacket runt Chicago säger att han kommer att spela i något av de två första backparen tillsammans med Brian Campbell, Brent Seabrook och Duncan Keith, spännande att se hur han hanterar det.

Tobias Enström hade en fantastisk rookiesäsong i Atlanta, med många fler poäng än man kunde ana. Han spelade mest av alla backar i Trashers och hade mest PP-tid av alla i hela NHL i genomsnitt per match. Nu har underbarnet Zach Bogosian tillkommit och måste ses som minst lika lovande. Dessutom har laget plockat in Mathieu Schneider och Ron Hainsey till ett försvar där Niklas Hävelid redan fanns, kommer Tobias att få samma speltid och framförallt i PP efter Schneiders ankomst.

Kommer Nicklas Bäckström att få fortsätta med A. Ovechkin vid sin sida eller återgår Caps till att ha Fedorov där? Och vilken roll kommer Michael Nylander att ha?

Ken Hitchcock är känd för att gilla hårda grovjobbare, därför var det ganska logiskt att RJ Umberger hämtades in till laget, men den stora frågan är hur Kristian Huselius kommer att passa in i systemet. Talangen och kunskapen finns, men kommer han att användas på rätt sätt? Passade inte riktigt under Mike Keenan i Calgary, kanske blir samma visa igen.

Patrik Berglund spås en lysande rookiesäsong och mycket tyder på det. Förhoppningsvis får han en hel del speltid i ett relativs svagt Blues. Kanske med en viss Kariya vid sin sida, borde vara en bra läromästare även om han sätt sina bästa dagar.

En annan stark svensk nykomling är Fabian Brunnström i Dallas. Han har fått större rubriker i media runt om i nordamerika, men jag tror faktiskt lite mer på Berglund då konkurrensen om platserna är betydligt hårdare i Stars anfall.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu