Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Kvällens matcher!

NY Rangers – NY Islanders

Kvällens första derby, och lagen möttes så sent som för en dryg vecka sedan. Då vann Rangers borta med 4-2 och jag tror att man tar en seger till här. Förra säsongen vann dock Islanders 5 av 8 möten men bara tre efter ordinarie tid. Islanders har spelat bra i de två första perioderna både mot Montreal och Columbus för att falla ihop i tredje. Visst finns det belägg för att tippa en skräll här, men jag tror att Rangers visar än en gång att de är storebror i staden som aldrig sover. Valiquette vaktade målet senast för Rangers men Lundqvist förväntas vara tillbaka i kvällens match.

Toronto – Carolina

Lagen möttes i helgen i Carolina med Hurricanes som vinnare, 6-4. Då var det ”reserverna” Leighton och Joseph som vaktade målen. Nu lär det bli en match mellan de ordinarie målvakterna Toskala och Ward. Toronto har tagit fler poäng än de förtjänat hittills och spelet har varit ganska svajigt. Här tror jag att Carolina tar åtminstone en pinne och det brukar man göra på bortaplan. Enda bortaförlusten hittills under ordinarie speltid kom mot Penguins, övriga sex matcher har gett minst en poäng.

Ottawa – Washington

Tre raka matcher med poäng för Ottawa medan Capitals var totalt utspelade senast mot Buffalo borde tyda på en enkel seger för Senators. Ovechkin är tillbaka efter sin resa till Ryssland och hoppas få ordning på spel och tankar nu efter en bedrövlig säsongsinledning. Ifjol vann Capitals samtliga fyra möten och alla var med minst två mål. I bortamatcherna gjorde man totalt 12 mål och Ovechkin gjorde 5 av dessa. Jag tror att det lossnar för Ovechkin inatt och att man vinner den här matchen, avvaktar dock med spel beroende på målvaktsval i de båda lagen. Auld startar mest troligt i Ottawa då han ser ut att ha tagit över platsen som förstemålvakt. I Capitals tror jag Johnson får chansen då han har ett bra facit mot Ottawa med 4 vinster på 5 försök och drygt 94 % räddningar och 1.89 insläppta i snitt. Tvåan spelas om oddset är tilltalande och Theodore vilar.

Vancouver – Nashville

Nashville varnade jag för redan innan säsongen att mycket talade för en bra start på säsongen, med laget intakt från ifjol och många hemmamatcher. Det har visat sig stämma, men på bortaplan har det bara blivit en seger, på straffar i Chicago. Vancouver har spelat bra hemma med två vinster och uddamålsförluster mot Boston och Detroit. Förra säsongen vann Canucks tre av fyra mot Predators och här kommer årets första vinst, trots att Nashville har 4 raka med poäng, men motståndet har varit svagt.

Calgary – Phoenix

Efter sex raka vinster blev det förlust senast med uddamålet bort mot Anaheim. Men Flames möter nu ett lag man haft det ganska lätt mot. Phoenix förlorade även de sin senaste med uddamålet, mot Minnesota. Senast lagen möttes var den 26:e oktober, då vann Flames borta med 4-1 och Mikael Tellqvist gjorde en bra match i mål trots förlusten. Ifjol vann Calgary alla fyra mötena och jag tycker att det är mycket som tyder på en ny seger här. Återstår att se om Tellqvist får chansen på nytt i Coyotes mål.

Anaheim – Los Angeles

Lagen möttes den 15:e oktober med Kings som vinnare, men sedan dess har mycket hänt hos motståndarna. 7 raka matcher med poäng och formstarka lag som Montreal, Detroit och Calgary har sett sig besegrade. Erik Ersberg får chansen i mål för Kings och han kommer att få det svårt inatt, kedjan med Getzlaf, Perry och Selänne är troligtvis den hetaste i ligan just nu. Lagen inledde säsongen ifjol i Europa med varsin 4-1-seger men sedan vann Ducks 5 av 6. Ersberg höll nollan vid två tillfällen ifjol och det behövs storspel från honom om det ska finnas en chans för Kings här, men det finns en anledning till att han inte startat en match hittills trots svajigt spel från Labarbera. Ducks ska vara storfavorit.

San José – Minnesota

Sex matcher och sex vinster så här långt för Sharks på hemmaplan. Nu möter man Wild som vunnit 4 av 5 bortamatcher, enda förlusten 2-4 mot Dallas (Den enda match jag spelat på Wild borta). Sett till tidigare möten så har Sharks 7 raka vinster mot Wild och måste ses som favorit här, de två senaste matcherna har dock avgjorts på straffar. Jag tror att det blir en sjunde vinst för Sharks här, men oddset ska vara bra för att spelas då Wild har ett betydligt bättre försvar än de som Sharks haft lekstuga med hittills, bortsett från möjligen Detroit. Wild har dock skador på Gaborik, Nolan, Burns och Mojzis, de tre senare dock day-to-day.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu