Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Visst vann Chicago lätt mot Colorado.

Den enda matchen jag spelade på igår var den mellan Chicago och Colorado, lagen som har en väsentlig skillnad, men även stora likheter. Colorados kapten Joe Sakic, och Chicagos dito Jonathan Toews skulle kunna vara far och son. Lika spelstil, samma nummer men det skiljer en mansålder mellan dem.

Joel Quenneville har varit en del av Avalanche ett längre tag och satt sin prägel på laget med en fart i spelet som finns kvar även i år, och nu har han tagit över Blackhawks istället. Även där syns hans filosofi redan nu, gör allt i högsta hastighet, tappar du pucken i högsta hastighet, ta tillbaka den i högsta hastighet.

Den stora skillnaden är att Colorado saknar en riktig förstemålvakt då varken Budaj eller Raycroft visar någon stabilitet, men visserligen blixtrar till i vissa matcher. Sådana egenskaper skulle passa för en reservkeeper, men Colorado behöver en målvakt att luta sig på under en längre tid. Chicago däremot har två målvakter kapabla att vara förstemålvakt i Huet och Khabibulin, eller man kanske till och med har tre. I farmarlaget finns nämligen Antti Niemi, den målvakt i organisationen som var klart bäst på försäsongen och som fullkomligt dominerar i Rockford i AHL.

Nattens match var ganska jämn under den första halvan, men i slutet av andra trampade Blackhawks i en högre växel som de behöll matchen ut. Trevligt för Chicago är att Troy Brouwer som varit en pålitlig målskytt i AHL hittade nätet, och även att tredjekedjan med Byfuglien, Bolland och Ladd även börjar vakna till offensivt efter en trög start. Cam Barker börjar även han visa att han hör hemma i NHL och speciellt hans skott i powerplay.

Buffalo och New Jersey spelade mycket riktigt en målsnål och jämn match. Jag hade mina aningar att det kunde sluta hur som helst och det blev Buffalo som drog det längsta strået. Brodeur saknades men Weeks kan inte lastas för förlusten.

NY Islanders tappade en stor ledning till förlust senast mot Montreal och höll på att göra samma sak mot Columbus i natt. 3-0 blev till 3-3 i den sista perioden, men i förlängningen lyckades man knipa vinsten.

Tags: , , , ,

One Response to “Visst vann Chicago lätt mot Colorado.”

  1. Patrik skriver:

    Jepp, och jag tackar för ett mycket välskrivet tips vilket resulterade 900 i vinst för mig =)

    Tack för att du tar dig tid och ork.

    Mvh Patrik

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu