Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sharks största favoriten hittills den här säsongen.

Boston – Toronto

Lagen har mötts en gång i Boston den här säsongen, då vann Toronto med 4-2. Sedan dess har Boston spelat fem matcher och vunnit fyra av dem. På dessa matcher har man släppt in 8 mål och då kom hälften av dessa i mötet med Atlanta två dagar efter Torontomatchen. Tim Thomas har hittat formen och jag tror att det räcker för att besegra Maple Leafs som har svårt att hålla tätt. Ifjol vann Boston 5 möten, Toronto 3 varav 1 efter förlängning och 1 efter straffar.

NY Rangers – Tampa Bay

När lagen möttes på försäsongen vann Lightning båda mötena, men när det var dags för premiär vann Rangers båda matcherna i Europa med 2-1, och hade total dominans när det gäller skottstatistiken. Men Tampa har dock spelat upp sig och i Eastern Conference är det bara Montreal och Buffalo som har bättre resultat sedan dess sett till poäng per match, och bara en förlust under ordinarie tid under den perioden, mot San José. Rangers har haft problem i slutet av matcherna, och hälften av deras insläppta mål kommer i den tredje perioden. Här tror jag att Tampa har stora chanser att störa, men Rangers trots allt favorit, skulle inte vara bra att förlora tre raka mot lag utanför slutspelsplats.

Washington – Carolina

Washington vann båda mötena lagen emellan på försäsongen tämligen enkelt, och tre av fyra hemmamatcher ifjol utan problem också. En förlust 1-2. I år har dock Hurricanes börjat säsongen bra trots att det här är deras nionde bortamatch. Gnetar ofta till sig minst en poäng på bortaplan och jag tror att man kan lyckas med det även här. Washington har inte vunnit under ordinarie tid sedan 16e oktober.

Atlanta – NY Islanders

En vinst var under ordinarie tid, och en var efter förlängning ifjol. Båda lagen vann sina senaste matcher men ser båda ut att få det svårt att nå slutspel. Sett till poäng per match hittills så är det bara tre lag som ligger under 0,8, dessa två samt Kings. Utgången i matchen känns svår att förutse, men jag tycker att Atlanta bör vara liten favorit på hemmaplan, Islanders har dock tagit poäng i 13 av 16 möten i Atlanta.

Pittsburgh – Edmonton

Senast Oilers var på besök var 2006, då vann man med 3-1, och man har bara en förlust där på de senaste 9, men det är historia nu och båda lagen är så gott som nya sedan dess. Pittsburgh har just avslutat sin roadtrip med en vinst mot Blues efter tre förluster. Edmonton är ute på en roadtrip och har vunnit de två första matcherna men förlorade senast mot Columbus. Här tror jag att det blir ytterligare en förlust. Garon antagligen tillbaka i Oilerskassen då Roloson hade en tung afton senast.

Ottawa – Philadelphia

Båda lagen inledde säsongen bedrövligt, speciellt defensiven och målvaktsspelet sviktade, men senaste tiden har det sett betydligt bättre ut för båda lagen. Auld har hittat sin plats som #1 i Ottawa medan Biron och Nittymäki delar på uppgiften i Flyers med framgång. Ottawa vann en match på straffar mot Flyers ifjol, övriga tre vanns av Flyers. Den här matchen kommer troligtvis att vara jämn och målsnål och jag tror att Flyers tar en uddamålsvinst här. Lagens powerplay som varit bra kommer troligtvis att vara avgörande.

Colorado – Minnesota

Budaj får mest troligt nytt förtroende i Avalanche trots 11 insläppta på de två senaste. Här möter man ett lag man haft svårt med tidigare och en målvakt som trivs mot Colorado. Jag tror att Minnesota hittar sin vändning här och får revansch för förlusten i slutspelet.

Calgary – Nashville

Precis som jag skrev inför Predators match mot Canucks senast har man haft svårt på bortaplan i år. Nu möter man Flames som letar efter en vändning efter två raka förluster mot Anaheim och Phoenix. Mycket talar för att det blir en hemmaseger här då Calgary har ett bättre lag och knappast vill förlora en till match inför hemmapubliken. Calgary har vunnit 4 av de 6 senaste mötena men hade innan det 8 raka förluster. Rinne kan få chansen i mål för Predators.

Vancouver – Phoenix

Canucks fortsätter att imponera på hemmais och borde vinna även den här matchen även om Coyotes vann senast mot Flames. Coyotes har vunnit 3 av de 5 senaste mötena men innan det vann Canucks 11 av 14 med två oavgjorda. 11 vinster på de 13 senaste på hemmaplan talar för Canucks. Vancouver ska vara favorit på hemmaplan och om inte Luongo gör en plattmatch så vinner man.

Los Angeles – Florida

Florida har det riktigt tufft på bortaplan i år och nu möter man Kings som imponerade i matchen mot Ducks. Ersberg fick chansen i mål och tog den. Nu lutar det åt att han får chansen igen och jag tror att Kings vinner. Senast Florida vann mot Los Angeles var 2002 och senaste mötet vann Kings med 7-0.

San José – St Louis

Ligans kanske bästa lag just nu på hemmaplan mot ett lag som absolut inte imponerat på sistone och som har rejäla skadebekymmer kan väl bara sluta på ett sätt. Visst ska San José vara storfavorit på hemmaplan där man vunnit samtliga matcher hittills den här säsongen. Ifjol vann Sharks alla fyra mötena och har vunnit 16 av de 19 senaste. Större favorit än så här hittar man knappast och visst ska Sharks vinna. Dock lär ju oddset vara därefter och jag spelar sällan till lägre odds än 2.00, men här kan det bli ett undantag.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Sharks största favoriten hittills den här säsongen.”

  1. Patrik skriver:

    MKT bra fakta… kommer köra en trippel efter mkt läsande på andra bloggar om NHL.. din gjorde det avgörande.

    Vancouver
    Los Angeles
    San José

    som vinnare.

    7,53 odds.. insats 400.

    Bara hoppas.. =)

  2. Patrik skriver:

    Hepp…. X i San José matchen, men resten gick in.

    Det va nära iaf ….. går säkert bättre nästa gång =)

  3. erkonen skriver:

    Ja, vem tusan hade kunnat räkna med det. Själv tyckte jag att oddset var för lågt så jag stod över den, satte en dubbel på Calgary & Vancouver, två singlar, Minnesota & Los Angeles. Men missade på chanskryssen Rangers-Lightning & Trashers-Islanders.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu