Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Hawks & Hurricanes nattens bästa spel

Carolina – Atlanta

Fem raka vinster inbördes och den senaste vann Hurricanes med 7-1. De senaste två säsongerna har lagen mötts 8 gånger i Atlanta, det har slutat med 7 vinster för Carolina och endast en hemmaseger. Det mesta tyder på att Hurricanes vinner även denna gång även om Atlanta har tre raka vinster. Innan Carolina avslutade fjolårssäsongen med två hammavinster hade dock Atlanta 5 raka bortavinster här, men visst ska Carolina vinna.

Chicago – Calgary

Chicago inledde säsongen med två förluster på bortaplan mot Rangers och Capitals, men sedan dess har det sett riktigt bra ut, speciellt på hemmaplan. Nu kommer Flames på besök som har tre raka vinster i Chicago och poäng i de fem senaste. Men som Blackhawks imponerat på hemmaplan och med tanke på att man vilat(tränat) i fem dagar tillsammans med att Calgary inte imponerat på sistone gör att jag tror på hemmaseger här. Huet går troligtvis in i mål för Chicago som fortsätter att rotera målvakterna, medan Kiprusoff säkert är tillbaka i Flames mål.

New Jersey – Edmonton

New Jersey har inte vunnit under ordinarie tid sedan Weeks tog över som starter efter Brodeurs skada. Nu ska inte Kevin lastas för detta men laget känns inte lika stabilt. I Edmonton ser det inte heller helt stabilt ut och målvaktssituationen känns osäker. Det är nog dags att låta en målvakt, i mitt tycke Garon, vara uttalad förstemålvakt. Här tror jag Oilers har stora chanser om man kan hålla tätt. Kanske kommer Oilers att marknadsföra en målvakt för en eventuell trade till Devils.

Anaheim – Florida

Anaheim föll mot Dallas men inget tyder på att det är en svacka på gång. Nu möter man ligans kanske svagaste lag för stunden och allt annat än en hemmaseger skulle vara överraskande. Lagens två möten efter lockouten har slutat med två uddamålsvinster för Ducks och det borde komma en tredje. Men om oddset på hemmaseger är så lågt som jag förväntar mig är det ospelbart ändå, då både Vokoun och Anderson kan vinna matcher åt sitt lag när man minst anar det.

Phoenix – San José

Phoenix har hittat rytmen, vinst-förlust-vinst-förlust… om det fortsätter talar det för att det blir förlust här. Men jag tycker att Coyotes imponerat i både vinster och förluster på sistone och ska definitivt inte räknas bort här även om man möter ligans bästa lag. San José var på besök här på försäsongen och förlorade med 5-1, men det säger lite. Förra säsongen vann lagen två matcher var i Arizona, Nabokov höll nollan i de två första men blev utbytt i den senaste matchen. Nu är han skadad och det är ett stort avbräck för Sharks trots att Boucher vunnit sina tre matcher hittills i år. Phoenix brukar vinna några matcher mot Sharks varje säsong och chanserna är större nu än annars så visst kan man gå emot storfavoriten här.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu