Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Tar Sharks 10:e raka hemma?

NY Islanders – Philadelphia

Medan det var ganska väntat att Islanders skulle inleda svagt är det mer en överraskning att Flyers gjort det. Tre raka förluster för Flyers och senaste vinsten kom hemma i förlängning mot just Islanders. Biron i mål för Flyers ikväll och han har inte varit speciellt stabil så här långt, dock bra senast trots förlusten. Islanders har bara vunnit en hemmamatch under ordinarie tid så här långt och det var den första mot St. Louis. Philadelphia vann 7 av 8 ifjol och bör vara favorit även här. Briere var tillbaka senast men gjorde en blek insats, han brukar annars trivas bra mot Islanders och tvåan är ett bra spel om man vågar lita på Biron, som har 7 raka vinster mot Islanders.

Detroit – Pittsburgh

Repris från finalen ifjol, två spelare har dock bytt sida. Conklin vaktar dock båsdörren ikväll när Detroit väljer Osgood i mål och Hossa har varit bäste poängplockare i Red Wings så här långt. Pittsburgh har vänt sin lilla svacka och vunnit tre raka, men de har inte riktigt imponerat ändå. Senast lagen möttes i Joe Louis var den femte finalen som Penguins vann i förlängning efter att ha kvitterat i slutminuten, men de två matcherna där innan i finalserien vanns lätt av Detroit. Här ser jag Detroit som storfavorit att upprepa bedriften från i våras och avgå med segern.

Montreal – Ottawa

5-3 i matcher till Ottawa ifjol, bland annat vann man 2 av bortamatcherna ganska klart. Alex Auld har gett stabilitet till Ottawa och jag tycker att man ska ha rätt stora chanser att skrälla här, men Montreal är ett starkt hemmalag och har vunnit 4 av 5 hemma och slog Ottawa hemma med 5-0 på försäsongen. Montreal har spelat de fyra senaste matcherna på bortaplan och förlorat de senaste två mot Columbus och Toronto så om oddset är lockande kan ett skrälltips spelas, men det krävs en bit över 3.00.

Calgary – Toronto

Ännu ett helkanadensiskt möte. Calgary såg trötta ut mot Blackhawks senast och har förlorat 4 av de 5 senaste. Nu möter man Toronto som inte varit på besök här sedan 2006 och inte vunnit här sedan 2002. Vinsten mot Montreal senast imponerar men jag håller Flames som ett betydligt bättre lag och har varit betydligt bättre hemma än borta. Toskala brukar trivas bra mot Flames och har vunnit 2 av 3 med 1.67 in snitt insläppta. Kiprusoff som släppt in 12 mål i de två senaste har inte lika imponerande statistik mot Toronto, så ettan känns inte spelbar.

Los Angeles – Dallas

Los Angeles fortsätter att plocka poäng när man minst anar det, och de flesta kommer på hemmaplan där man i och för sig spelat 10 av sina 13 matcher. Nu möter man Dallas som verkar vara på gång efter en katastrofal inledning. Matcherna mot Anaheim och San José har dock tillåtit Stars att låta motståndarna föra matcherna vilket har gynnat dem, och hade inte Turco bjudit på det sista målet mot Sharks hade det blivit poäng även där. Ersberg får fortsatt förtroende här och jag tycker inte att man ska räkna bort Kings som vann tre raka hemma mot Stars ifjol innan man förlorade sista mötet med klara 2-7. Målsnålt och förlängning kanske?

San José – Nashville

Bästa hemmalaget mot sämsta bortalaget. 4-0 i matcher till Sharks ifjol och 7 vinster och 1 övertidsförlust de senaste 4 säsongerna hemma mot Nashville. Nu siktar Sharks bli första lag, sedan Blackhawks 1963 med Hull och Mikita, att inleda säsongen med 10 raka vinster hemma. Nashville har tagit tre poäng på botraplan hittills efter straffläggningar i Washington och Chicago, men inte ska det kunna bli poäng här. Visserligen saknar Sharks Nabokov och kanske även Cheechoo som inlett svagt men trots allt gjorde ett hat trick i lagens senaste möte. Som vanligt spelar jag sällan odds under 2.00 i NHL, och detta är inget undantag. Hade inte Turco strulat till det mot Sharks hade de kunnat komma till den här matchen med två raka förluster sedan Nabokov skadades.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu