Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Sportbladet tror att NHL’s största bara är svenskar.

”NHL:s hetaste svensk sänkte Detroit”

Så läser jag i en rubrik på Sprtbaldets hemsida, och det är inte första gången svenskarna hamnar i fokus bara de varit på planen. Nu vet jag att det är samma sak om Inter vunnit i fotboll, i Italien plockas olika individer fram efter många av matcherna, men hos sportbladet handlar alltid rubriken om Zlatan.

Nu var det Dallas som slog Detroit och visst var både Grossman, Eriksson och Lundqvist delaktiga, men jag tycker att Marty Turco, Brad Richards, Steve Ott, Mike Ribeiro, Jere Lehtinen och tamejtusan till och med Mike Modano var mer betydelsefulla i matchen.

Att man sedan använder epitetet NHL:s hetaste svensk tycker jag är ett hån mot både Henrik Zetterberg som skapat fler rubriker än någon annan svensk i nordamerikansk media senaste tiden, men även Niklas Bäckström som fått rejäl fart på karriären i år efter sitt lysande rookie-år ifjol.

Börjar tröttna på sportbladets hysteri kring de svenska spelarna, det skapar ju en skev bild hos gemene man som är övertygad om att svenskarna dominerar mer än någonsin i NHL. Dessutom är jag övertygad om att de flesta som bryr sig om NHL inte vill läsa att Näslunds assist till ett betydelselöst 4-0-mål skulle avgjort matchen, då exempelvis Dubinsky kan ha gjort alla fyra målen men knappt omnämns i den rosa blaskan. Visst läser även jag de rosa sidorna och kollar gärna in resultat på deras sida, men nu har jag iallafall fått ventilera min aggression lite.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Sportbladet tror att NHL’s största bara är svenskar.”

  1. fylletorsten skriver:

    Håller med dig, sportbladet har konstigt fokus, oavsett idrott.
    Sedan ska jag tjata lite på dig, du var tydligen inte intresserad när jag förut ville diskutera ditt skrivande privat så nu förtydligar jag mig. Vad jag menar är att du har en kunskap om nhl och skriver bra vilket intresserar mig och dem jag företräder, diskussionen skulle handla om ifall du vore intresserad av att sprida din kunskap via ytterligare en sajt?
    Nyfiken på att veta mer? kontakta isf mig på [email protected]
    Mvh. Tomas

  2. Femtio nyanser av honom skriver:

    Hej! jag vill bara nämna att jag gillade den här inlägget. Det var faktiskt rätt inspirerande. Keep up the good work!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu