Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Trevligt att gå med vinst trots att man är ute och cyklar.

Jag hade på känn igår att både matcherna mellan Boston och Buffalo samt NY Rangers och Vancouver skulle bli målsnåla historier, men efter en natt med 30 mål på tre matcher måste jag erkänna att det var helt galet. Ser man däremot på de vinnare jag hade så är väl två av tre helt ok.

Boston – Buffalo

Buffalo fortsätter att släppa in massor med mål, 18 insläppta på tre matcher är något som inte håller i längden för Sabres. I första perioden var det öppet åt båda hållen och när Boston reducerade till 2-3 efter 5.38 insåg jag att det inte var tal om någon målsnål historia. Bruins fick till slut lite ordning på den defensiv som de visat upp på sistone medan puckarna fortsatte att trilla in bakom Miller i Sabreskassen. Så trots att Sabres ledde med både 3-1 och 4-2 var det Bruins som stod som vinnare till slut, något man börjar vänja sig vid i Boston.

NY Rangers – Vancouver

Målvaktsduellen mellan Luongo och Lundqvist kom av sig lite under natten. När Canucks gjorde 5-1 i början på andra perioden fick Henke nog och in klev Stephen Valiquette, sen började målvaktsmatchen. Henke är en mycket stabilare målvakt än Valiquette, men den senare har bevisat att han är en av ligans främsta backupmålvakter. Rangers var, som de visat en längre tid, svaga i inledningen, den stora skillnaden här var att man mötte ett lag som kunde förvalta chanserna. När Rangers skulle börja komma igång var det redan för sent och jag tycker att något måste hända i laget snart för de har knappast imponerat på slutet trots många poäng.

Anaheim – Washington

Första riktiga testet för Ovechkin och grabbarna sas det runt om på nätet igår, nu skulle man möta ett av ligans bästa försvar och Capitals försvar skulle avslöja sina brister mot Getzlaf, Perry & Selänne. Frågan är dock om Ducks har ett så starkt försvar eller de börjar nå Joakim von Anka-ålder i försvarslinjen. Många utvisningar till förljd av ett högre tempo från Washington blev avgörande i början. Efter knappt tre minuter fick Capitals sitt andra powerplay och minuten senare gjorde man sitt andra mål. 3-0 kom också innan Hiller byttes ut i målet och Anaheim kunde reducera till 2-3. Andra perioden hann dock bara börja innan det blev powerplay för Capitals och till följd av detta gjorde Ovechkin sitt för kvällen första mål och fjärde poäng. Efter det kontrollerade Capitals matchen och vann ganska enkelt.

Tags: , , , , , ,