Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Floridalagen avslutade starkt.

Visst lyckades både Ward och Hurricanes bryta sin negativa trend. Ward som förlorat fem raka matcher klev in i den här matchen och höll nollan. Nu återstår det att se om Hurricanes får ordning på spelet och kan jaga slutspel igen, men då krävs att Rod Brind’Amour skärper till sig i defensiven. Den förre Selkevinnaren har sämst +/- av alla i hela ligan.

Redan i inledningen bjöd den här matchen på två fina uppvisningar. Dallas fick powerplay och i det kontrade Lecavalier in ledning för Lightning. Men bara sekvensen efteråt fick Richards pucken på högerkanten och rundade ett slappt försvar och satte kvitteringen bakom Smith. Dallas tog ledningen och såg länge ut att gå segrande ur striden men en stark vändning av Tampa Bay i slutet gjorde att hemmalaget till slut vann med 4-2.

Även här såg det länge ut som att ett lag från den soliga delstaten skulle åka på en förlust. Buffalo spelade smart och tight i defensiven och ledde med 2-1 en bra bit in i sista perioden. Floridas mål gjordes av Booth på straff i första perioden. Men innan matchen var slut trampade Florida full fart framåt och framförallt den genomgående bästa formationen med Zednik-Horton-Booth. Och med ett par minuter kvar kvitterade Horton efter bra arbete av Zednik bakom Buffalos mål. Florida som haft svårt i straffläggningar i år fortsatte sitt furiösa tempo i förlängningen vilket gjorde den exeptionellt sevärd. Det slutade dock med straffar där Buffalo satte sina två första medan Florida missade två.

Den som påstår att skottstatistiken är ett bra mått på hur en match sett ut borde ta en titt på den här matchen. Dryga 40 skott på mål från Blackhawks men bara ett i mål, bakom en Bäckström som även han bidrog till segern. Minnesota mäktade med drygt 20 skott, men deras taktik var en helt annan. Den största skillnaden mellan lagen tycker jag var deras spel i numerärt underläge där Chicagos box krympte till minimal storlek medan Minnesota konstant hade press på puckhållare vid sargen. Två av Minnesotas mål kom också i powerplay, medan det första kom efter en olycklig styrning på en Chicagoback. Quenneville vaskade om lite i kedjorna vid ställningen 0-3 och Havlat visade att han trivdes med Sharp och Ladd genom att sätta en reducering. Chicago fortsatte skjuta från alla håll och kanter, men det var sällan några riktiga farligheter och när Minnesota satte 1-4 i tom kasse kändes det rättvist trots att man spelade sarg-ut i drygt halva matchen.

Nashville ärnog glada över att det kommer ett litet uppehåll just nu, för i natt kom andra raka hemmaförlusten och lite vila kan nog vara på sin plats. Såg inte matchen men förljde den sporadiskt och måste säga att det känns väldigt nostalgiskt när Brendan Shanahan sätter en puck för Devils, det börjar vara ett tag sedan sist. Bobby Holik fick också sätta en puck innan Nashville reducerade genom Radek Bonk.

Tags: , , , , , ,