Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Knappt med tid men här är en analys av de första 4 matcherna i natt.

Två lag som brukar vara gästvänliga när de möts. Inte sedan 2003, då Rangers vann hemma efter förlängning, har hemmalaget vunnit ett möte mellan dessa lag. Ska man se till den historien så kommer Anaheim att vinna ikväll, men jag tror att Rangers vill ha revanch efter förlusten mot Penguins senast. Ducks är inte lika pålitliga som vi vant oss vid. Hiller mot Lundqvist blir en intressant match i matchen. Hiller har imponerat mer än Giguere så här långt, men det är den senare som är starter i Allstar-matchen, och jag tror att det är honom man kommer att lita på om det blir slutspel.

I november vann Atlanta 5 raka matcher och man trodde att något var på gång. Efter det har man dock inte lyckats vinna ens två matcher i rad, förrän nu, deras andra ”winning streak” på hela säsongen alltså. Nu möter man Canadiens som jag tror har mycket av fokus inställt på spektaklet som kallas All-Star Weekend, och som i år går av stapeln i just Montreal. Är det någon gång ett så pass nederlagstippat lag är spelbart så är det i den här matchen. Lehtonen kan spika igen och man visade mot Predators att man kan göra mål. Canadiens har dock tre raka mot Trashers.

Billy… förlåt Brian Elliott har nu fått chansen att lyckas med det ingen gjort på länge, att ge Senators ett stabilt målvaktsspel. Jag har själv inte sett honom spela men om det är istället för Gerber så borde han vara ett lyft. Nu möter man ett av ligans hetaste lag och jag tror att det krävs mer än en inspirerad målvakt för att lyckas. Capitals ska vara klara favoriter, men jag litar inte riktigt på Alex och grabbarnas inställning efter matchen mot Islanders, där det krävdes storspel av José Theodore för att knipa två poäng. Man har doch vunnit fem och förlorat en i OT under 6 matcher den här och förra säsongen.

Två lag som borde ha möjligheter att ta sig till slutspel, men sm gått ganska tungt en tid. Båda kommer dock till match med segrar i bagaget och inget av lagen släppte in mål i sina senaste så Fleury och Ward får förnyat förtroende. Pittsburgh ska vara klar favorit i den här matchen då jag inte tycker att Hurricanes rktigt imponerade trots vinsten senast. Pittsburgh har dessutom vunnit båda matcherna hittills den här säsongen ganska klart, en hemma och en borta.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu