Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Resterande 4 matcher.

Senaste gången Kings vann en match under ordinarie tid borta mot Wild var för ungefär fem år sedan. Inte mycket tyder på att de kommer att göra det ikväll heller. Minnesota verkar lite på gång igen och hade en imponerande defensiv mot Blackhawks. Man har nu tagit poäng i 7 av de 10 senaste, en svit som påbörjades med förlängningar mot både Sharks och Red Wings. I Kings får Quick chansen i mål, och det gäller att han håller tätt, för får Wild första målet lär de täppa till ordentligt och inte släppa till många chanser. Jag tror att Wild både vinner och att Bäckström håller nollan ikväll.

Två lag som slåss kring slutspelsstrecket och alla poäng är livsviktiga. Columbus har 8 vinster på de 11 senaste, medan Edmonton vunnit 4 av 5. Lagen möttes två gånger i Columbus i November, då Jackets vann den första med 5-4 och Oilers den andra med 7-2. Mycket har hänt sedan dess, bland annat har Mason kommit in och storspelat i Jackets mål. Oilers har inte haft mycket fördel av hemmaplan den här säsongen utan tvärtom tagit fler poäng på bortaplan. Jag tror att man får svårt mot Jackets och har på känn att Columbus vinner ytterligare en match uppe i Kanada.

Coyotes har spelat ganska bra den senaste tiden och bland annat vunnit mot både Calgary och Vabcouver på bortaplan. Nu möter man dock en motståndare som passar laget dåligt. Detroit förlorade visserligen mot Sharks senast men hade innan det tagit poäng i 10 raka matcher. Mot Phoenix har man vunnit de 9 senaste och även om man inte riktigt kan lita på Conklin i mål så tycker jag att man ska vara favoriter till seger i öknen.

San José vann alltså det prestigefyllda mötet mot Detroit i en underbar match där man visade att det kommer att bli svårt att stoppa dom i ett slutspel. Ett av lagen som kan råka ut för hajarna redan i första omgången om man tar sig till slutspel är Vancouver. Det tror jag gärna att Sundin och hans nya vänner slipper då man haft svårt mot Sharks ett tag. I slutet av säsongen 06-07 vann man två raka bortamatcher i förlängning men efter det har det blivit sex raka förluster, och samtliga med 2 mål eller mer. Luongo behöver nog lite mer tid för att vara riktigt på topp och han kan nog förvänta sig en hel del skottövning i natt. På bortaaplan är det inte många lag som kan sätta emot Sharks, bara Calgary har vunnit där under ordinarie tid den här säsongen. Sharks vill nog avsluta med en seger innan man tar uppehåll för All-Star, och då tror jag Canucks passar bra som motståndare.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu