Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Äntligen är vi igång igen.

I kvällens första match drabbar de två topplagen återigen samman i match. De möttes strax före uppehållet i en match som Capitals vann på hemmaplan och såg ut att vara en storlek för stora för Bruins. Även den första matchen mellan lagen vanns av Washington, men det ska betänkas att dessa båda matcher var i huvudstaden och att Capitals varit betydligt starkare där än på bortaplan. Och i Boston har Washington inte vunnit under ordinarie tid sedan 2000, efter det har man två oavgjorda och en OT-vinst. För övrigt inte ovanligt med förlängning mellan dessa lag och jag tror att det kan bli en ny. Bostons skadeläge något ljusare, Fernandez tveksam men Thomas sköter målet bra. Lucic tillbaka ikväll, Kessel dock borta ett tag till och Ryder tveksam, förkyld. Bruins knapp favorit på hemmaplan.

Lundqvist vilar ikväll, men är tillbaka imorgon, Valiquette ersätter här. I Carolina fortsätter Ward i mål och han avslutade riktigt bra innan uppehållet. Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen i en match som Rangers vann hemma på straffar. En viktig period väntar för Hurricanes om man ska klara av att ta sig till slutspel, men då krävs det att man är med redan nu. Rangers avslutade innan uppehållet med 4 vinster på 5 matcher, men gjorde på dessa endast 11 mål. Jag tror att Carolina har stora möjligheter att störa ikväll, men ser det som en ganska öppen match.

Detroit kommer att få klara sig utan Lidström och Datsyuk då de valde att avstå allstarmatchen, medan Franzén och Stuart är frågetecken. I Columbus testades Chimera mellan Modin och Boll på träning. Detroit har trivts mot sina divisionsrivaler och har där tagit 16 poäng på 9 matcher, medan Jackets tagit 5 poäng på 8 matcher. Nu tycker jag ändå att Columbus är på väg åt rätt håll och kan mycket väl vinna den här matchen. Mason en klart bättre målvakt än Osgood för tillfället. Ettan nära för chansspel då spelbolagen brukar hålla Detroit som lite väl stor favorit. Att Detroit vunnit fem raka inbördes talar emot, men fyra av dessa har varit på hemmaplan.

I Ottawa har Peter Regin kallats in från farmarlaget, medan Volchenkov troligtvis är spelklar efter skada. Innan uppehållet såg det något ljusare ut och Brian Elliott har fått en bra start på sin målvaktskarriär. Nu möter man Devils som är det formstarkaste laget i öst med 5 raka vinster, och då var 4 av dessa på bortaplan. Clemmensen fortsätter att fylla luckan efter Brodeur på ett förtjänstfullt sätt. Devils ska vara favoriter här, och är ett av få lag som har bättre statistik på bortaplan i år, och har 4 raka på Senators.

Efter att ha uppvaktats flitigt av publiken i Montreal, som är övertygade om att han snart spelar för dem, får nu Vincent Lecavalier ta emot Canadiens i Florida. Canadiens får tillbaka Higgins efter skada, men kan lida av lite ”baksmälla” efter festiviteterna, men även Lightning hade bra med deltagare med. Två gånger har lagen mötts den här säsongen, Lightning vann borta, men förlorade hemma på straffar. Innan uppehållet hade Lightning klart bättre formkurva än Canadiens och viss har man läge att skrälla här. Smith och Price troliga starters, och båda har varit ganskapålitliga i år.

Philadelphia är med och slåss i toppen efter en ganska svag inledning, men det var man även ifjol. Då ledde man divisionen vid allstarmatchen, men en bedrövlig februarimånad gjorde att man nästan missade slutspel. En viktig period för Flyers alltså. Först ska man ta sig an Panthers på bortaplan, vilket inte blir någon lätt uppgift men man har dock vunnit de två senaste i Florida knappt. Jag tror att man även denna gången vinner, knappt. Möjligtvis behövs förlängning och straffar.

Minnesota avslutade starkt innan uppehållet, mycket tack vare bra målvaktsspel av Bäckström. Nu tar man sig an Toronto som kommer till match med den lovande Justin Pogge i kassen, dock klart att han återvänder till AHL efter matchen. Toronto har endast 2 matcher på 10 efter nyår och får det nog tufft här. Wild har dock bara vunnit en gång mot Maple Leafs sedan man kom in i ligan, det var i senaste hemmamatchen. Man har dock inte mötts sedan 2006. Wild ska vara favoriter här om inte Pogge spikar igen, tar Wild ledningen tror jag att man stänger matchen. Wild har tagit 21 poäng på 13 matcher mot lag i den östra halvan.

Senast lagen möttes i Dallas vann Trashers med 5-2, det var dock enda vinsten man har mot Stars i historien. Innan uppehållet vann Atlanta tre raka och uppehållet kom olägligt. Jag har på känn att Dallas kommer att rycka upp sig i slutspurten och då måste man vinna sådana här matcher. Turco var bra mot Florida senast och det måste han fortsätta med, för hans säsong har inte varit stabil. Att tänka på är att nästan hälften, 10 av 21, av Dallas hemmamatcher gått till förlängning.

Kanske är Claude Lemieux precis vad Sharks behöver för att vinna Stanley Cup, något han gjort fyra gånger. Ett av lagen han gjorde det med är kvällens motståndare från Colorado. Sharks har vunnit de två senaste besöken här ocj mycket tyder på att man vinner även ikväll. Raycroft i mål för Colorado är snäppet bättre än Budaj, men vad säger det. I Sharks är troligtvis Nabokov redo i målet och han är klasser bättre än Avs duo. Colorado kommer nog att ha en hel del avslut på mål, men jag tror inte att det kommer att räcka, Sharks är för bra just nu. Att Blake troligtvis kan spela är positivt för San José.

Det är nästan två år sedan lagen senast möttes, och man gör det när båda lagen gått bra ett tag och tagit sig upp på slutspelsplats. Edmonton har haft svårt mot lag med tyngd i försvaret som Ducks, Sharks, Wild etc. men annars när lagets fart kommit till användning har man ofta segrat. Nu möter man Sabres som tappat lite av sin defensiva styrka senaste åren och jag tycker att man ska ha goda chanser att vinna.

Ett lag som man önskar all framgång är Coyotes, man satsar ungt, man har en ansträngd ekonomi och man har en lagkapten i Doan som inget lag i ligan skulle tacka nej tillatt ha i laget. Just nu ligger man på en femteplats i västra halvan, men avstånden neråt är nästan obefintliga. Dallas på 12e plats är 6 poäng efter med två matcher mindre spelade. Matcher mellan dessa lag brukar vara jämna, och de har mötts två gånger denna säsong, med en seger var, båda matcherna i Kalifornien. Jag håller Ducks som knapp favorit här, trots att formkurvorna pekar åt helt olika håll för lagen och Coyotes gått väldigt bra på slutet. Matchen känns ändå väldigt öppen. En match i matchen mellan Giguere och hans förre kollega i Ducks, Bryzgalov.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu