Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!

Sista perioden i Detroit

Dallas har verkligen förstått vad det är som krävs för att ta sig till slutspel. Med hårt arbete håller de Detroit mestadels i neutral zon eller i sarghörnen. Turco spelar flaxigt men ser till att rädda puckar vilket är det viktigaste. Några försök till anfall visar inte Dallas här i sista perioden utan det handlar mest om att passera röda linjen och skicka ner pucken i Detroits zon.

Med sex minuter kvar fick Ott återigen sitta på botbänken, och även denna gång mycket tveksamt efter en fin bröstvärmare på Datsyuk. Man undrar om det resulterat i två minuter om Datsyuk tacklat Ott. Inget hände dock i detta powerplay.

Med två minuter kvar drar Holmström på sig en onödig 4-minuters utvisning i offensiv zon och det känns som god natt för Red Wings. De tar ut målvakten men skapar inte mer, och matchen slutar 2-4.

Det var inte samma intensitet i tredje perioden som i de två första, och det var mycket på grund av att Dallas medvetet försökte sänka tempot så mycket de kunde vilket de lyckades bra med. Modano och Lehtinen visade gång på gång prov på sin rutin, bland annat i boxplay.

Detroit har nu fyra raka förluster och nästa match är borta mot Washington på Lördag. Man hoppas nog på att Zetterberg är tillbaka då och återbetalar lite på det nya kontrakt han just fått. För min ekonimi var resultatet välkommet, nu väntar jag närmast på Los Angeles – Chicago i en match som jag tror har alla möjligheter att sluta oavgjord. Något spel blir det dock inte där då jag tycker att Kings känns osäkra då det är deras första match efter uppehållet.