Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Inga pengar spelade inatt.

Då jag inte tyckte att någon match var riktigt spelvärd igår så kunde jag istället försöka ägna mig åt det som kallas sömn. De matcher som jag innan jag kollade oddsen var nära att spela på var Pittsburgh hemma mot NY Rangers och Vancouver mot Nashville. Vancouver hade dock fått ett skämtodds på 1.80 vilket så klart inte duger i NHL, och speciellt inte på ett lag med deras form. Ett spel på Pittsburgh låg nära till hands, men det kändes ändå som en ganska öppen match så jag avstod och väntar mig bättre objekt ikväll. Nu vann visserligen Pittsburgh mot Rangers, men det är ju inget man kan göra något åt nu.

Att bara hitta vinnare innan och sedan gå och lägga en slant på dem utan att värdera oddsen är det sista jag tycker att man ska göra. Kan lite kort berätta hur jag går till väga och varför det ibland ser ut som att jag håller ett lag som favorit medan jag spelar på ett annat. Jag ställer i de flesta matcher upp min egen sannolikhet för de olika resultaten. Till exempel gav jag Vancouver 50% igår, jag gav sannolikheten för oavgjort 22% samt Nashvilleseger 28%. Om man dividerar 1 med varje sannolikhet så får man de odds som skulle ge pengarna tillbaka i längden om sannolikheterna stämde. I detta fall:

1/0.50=2.00
1/0.22=4.54
1/0.28=3.57

Därför skrev jag att hemmaseger var trolig och spelas om oddset överstiger 2.00. Det är väldigt få lag som kan sägas ha större chans än 50% under grundserien i NHL, då det är så många matcher. Boston och San José har på hemmaplan i år vunnit 74% resp. 72% av matcherna i full tid och de är några av undantagen. Där skulle ett genomsnittligt odds på 1.40 gått med vinst under säsongen. Ser man till hela ligan i alla matcher skulle oddsfördeliningen i genomsnitt ligga på 2.22-4.21-3.10.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu